Η Γαλλία ελπίζει ότι τα έσοδα από τον τουρισμό θα αυξηθούν στα 67 δισ. ευρώ το 2023

Η Γαλλία ελπίζει ότι τα έσοδα από τον τουρισμό θα αυξηθούν στα 67 δισ. ευρώ το 2023

Η Γαλλία είναι η χώρα με τις περισσότερες επισκέψεις τουριστών στον κόσμο και ο τουρισμός αντιπροσωπεύει περίπου το 8% του γαλλικού ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος

Η Γαλλία ελπίζει σε έσοδα ύψους έως και 67 δισεκατομμυρίων ευρώ από ξένους τουρίστες το 2023, ξεπερνώντας το περσινό ποσό των 58 δισεκατομμυρίων, δήλωσε την Τρίτη η Γαλλίδα υπουργός Τουρισμού Olivia Gregoire.
Η Γαλλία είναι η χώρα με τις περισσότερες επισκέψεις τουριστών στον κόσμο και ο τουρισμός αντιπροσωπεύει περίπου το 8% του γαλλικού ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.

«Περάσαμε ένα πολύ καλό καλοκαίρι», είπε η Gregoire στους δημοσιογράφους.
Επεσήμανε ε ότι, με βάση τις τρέχουσες εκτιμήσεις, τα τελικά στοιχεία για τα έσοδα από ξένους τουρίστες το 2023 θα πρέπει να κυμαίνονται μεταξύ 64-67 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο παγκόσμιος τουριστικός και ταξιδιωτικός τομέας έχει ανακάμψει τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς οι χώρες βγήκαν από τα lockdown με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19.

Στελέχη και αναλυτές της αεροπορίας δήλωσαν στο Reuters τον περασμένο μήνα ότι ο αριθμός των βορειοαμερικανών τουριστών που συνωστίζονται στους δρόμους των κορυφαίων προορισμών της Ευρώπης θα τροφοδοτήσει υγιή κέρδη για τις αεροπορικές εταιρείες αυτό το τρίμηνο και μετά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ