Virgin Galactic: Δεύτερη εμπορική διαστημική πτήση στις 10 Αυγούστου

 Virgin Galactic: Δεύτερη εμπορική διαστημική πτήση στις 10 Αυγούστου

Η εταιρεία έχει ήδη κάνει κράτηση για 800 περίπου πελάτες, χρεώνοντας τους περισσότερους από 250.000 $ έως 450.000 $ ανά θέση

 

Η Virgin Galactic Holdings ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η startup του διαστημικού τουρισμού θα ξεκινήσει τη δεύτερη εμπορική πτήση της τον επόμενο μήνα μετά από μια επιτυχημένη πρώτη πτήση τον Ιούνιο.
Η εταιρεία είναι από τις λίγες διαστημικές εταιρείες που εδρεύουν στις ΗΠΑ, μαζί με την Blue Origin του Jeff Bezos και τη SpaceX του Elon Musk, που καλύπτουν την αυξανόμενη ζήτηση για εμπορικές διαστημικές επιχειρήσεις και διαστημικά ταξίδια.

Οι μετοχές της εταιρείας που ίδρυσε ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον σημείωσαν άνοδο περίπου 3% στις συναλλαγές πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, αφού έχουν κερδίσει 11% μέχρι στιγμής φέτος.

Λεπτομέρειες για το πλήρωμα, τους πιλότους και το δηλωτικό πτήσης για την αποστολή που θα ξεκινήσει στις 10 Αυγούστου, θα δημοσιοποιηθούν αργότερα, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Ένα τριμελές πλήρωμα της πρώτης αποστολής «Galactic-01» έκανε τη σύντομη υποτροχιακή διαδρομή, σηματοδοτώντας μια μεγάλη καθυστέρηση για την εταιρεία, εγκαινιάζοντας τελικά την εμπορική υπηρεσία μετά από γεμάτες οπισθοδρομήσεις ανάπτυξης για σχεδόν 20 χρόνια.

Η Virgin Galactic είχε δηλώσει νωρίτερα ότι έχει ήδη κάνει κράτηση για 800 περίπου πελάτες, χρεώνοντας τους περισσότερους από 250.000 $ έως 450.000 $ ανά θέση, και οραματίζεται τελικά να δημιουργήσει έναν αρκετά μεγάλο στόλο για να φιλοξενήσει περισσότερες από μία πτήσεις την ημέρα.Η αποστολή «Galactic-02» θα μεταδοθεί επίσης ζωντανά στον ιστότοπο της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ