YouTube: Στις 30 Ιουνίου ξεκινά το πρώτο του επίσημο κανάλι αγορών

 YouTube: Στις 30 Ιουνίου ξεκινά το πρώτο του επίσημο κανάλι αγορών

Το νέο κανάλι θα λειτουργεί στην Νότια Κορέα και θα ξεκινήσει ως project 90 ημερών

 

Το YouTube θα ξεκινήσει το πρώτο του επίσημο κανάλι αγορών για live εμπόριο στη Νότια Κορέα στις 30 Ιουνίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap την Τετάρτη.
Η Νότια Κορέα έχει ήδη μια ακμάζουσα εμπορική επιχείρηση ζωντανής ροής με επικεφαλής τον τεχνολογικό γίγαντα Naver, καθιστώντας την μια κορυφαία αγορά δοκιμών για τους μεγάλους παγκόσμιους παίκτες, καθώς η εταιρεία που ανήκει στην Alphabet επικεντρώνεται στο να γίνει πιο «αγοράσιμη» .

Το νέο κανάλι θα λειτουργεί στην κορεατική γλώσσα και θα ξεκινήσει ως project 90 ημερών. Στην αρχή θα παρέχει μια πλατφόρμα ζωντανού εμπορίου σε εταιρείες και σχεδιάζει να μεταδώσει ζωντανή ροή περιεχομένου αγορών από περίπου 30 επωνυμίες, ανέφεραν η Yonhap και άλλα κορεατικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα άτομα που γνωρίζουν το θέμα.
Είναι το πρώτο επίσημο κανάλι αγορών του YouTube σε οποιαδήποτε χώρα, ανέφερε η Yonhap.

"Μπορεί να πειραματιστούμε με μια ποικιλία λειτουργιών των αγορών YouTube κατά καιρούς", δήλωσε εκπρόσωπος του YouTube, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Καθώς τα έσοδα από διαφημίσεις του YouTube επηρεάζονται από τους διαφημιστές που περιορίζουν τις δαπάνες και τον ανταγωνισμό από πλατφόρμες όπως η TikTok, ο Chief Business Officer της Google, Philipp Schindler, δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι υπάρχουν "πολλές δυνατότητες για να διευκολυνθούν οι αγορές από τους δημιουργούς, τις επωνυμίες και το περιεχόμενο που αγαπούν".

Οι μετοχές της Naver υποχώρησαν 4% το πρωί της Τετάρτης, ενώ η λιανική Lotte Shopping σημείωσε πτώση 3,3%, έναντι πτώσης 0,5% της ευρύτερης αγοράς .

Η αγορά ζωντανού εμπορίου της Νότιας Κορέας προβλέπεται να αυξηθεί στα 10 τρισεκατομμύρια γουόν (7,7 δισεκατομμύρια δολάρια) φέτος από 2,8 τρισεκατομμύρια γουόν το 2021, με τη Naver να κατέχει επί του παρόντος περίπου το 60% του μεριδίου αγοράς, σύμφωνα με την Kyobo Securities.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ