Στο στόχαστρο των γαλλικών αρχών η Binance για ξέπλυμα χρήματος - Τι αναφέρει η εισαγγελία

Στο στόχαστρο των γαλλικών αρχών η Binance για ξέπλυμα χρήματος - Τι αναφέρει η εισαγγελία

Η Binance βρίσκεται αντιμέτωπη και με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα για την Binance. Μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι εγκαταλείπει την αγορά της Ολλανδίας, έγινε γνωστό ότι το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο βρίσκεται στο στόχαστρο των γαλλικών αρχών.

Ειδικότερα, η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε ότι Binance, βρίσκεται υπό προκαταρκτική έρευνα τόσο για παράνομη αναζήτηση πελατών όσο και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

«Η έρευνα αφορά, αφενός, τη μη εξουσιοδοτημένη άσκηση του επαγγέλματος του παρόχου υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων και, από την άλλη, το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος (…), ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία.

«Στη Γαλλία, οι επιτόπιες επισκέψεις από ρυθμιστικές αρχές και επιθεωρητές αποτελούν μέρος των ρυθμιστικών υποχρεώσεων που πρέπει να τηρούν όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Είχαμε μια επίσκεψη την περασμένη εβδομάδα από τις αρμόδιες αρχές», δήλωσε εκπρόσωπος της Binance.

«Δεν θα σχολιάσουμε τις ιδιαιτερότητες των ερευνών επιβολής του νόμου ή των ρυθμιστικών αρχών εκτός από το να πούμε ότι οι πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες μας διατηρούνται με ασφάλεια και παρέχονται μόνο σε κυβερνητικούς αξιωματούχους μετά τη λήψη τεκμηριωμένης, κατάλληλης αιτιολόγησης».

Τα άλλα προβλήματα

Νωρίτερα την Παρασκευή, η εταιρεία δήλωσε ότι εγκαταλείπει την ολλανδική αγορά επειδή δεν ήταν σε θέση να εκπληρώσει τις απαιτήσεις εγγραφής για να λειτουργήσει ως πάροχος υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων.

Η Binance έχει επίσης υποβάλει αίτηση για διαγραφή από το μητρώο παρόχων υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων στην Κύπρο.

Τον Μάιο του περασμένου έτους, η Binance δήλωσε ότι είχε εγγραφεί στη ρυθμιστική αρχή αγοράς της Γαλλίας , προσθέτοντας ότι επιδιώκει να ανοίξει μια περιφερειακή έδρα στη Γαλλία.

Μια ομάδα Γάλλων επενδυτών κρυπτογράφησης υπέβαλε ποινική μήνυση κατά της Binance τον Δεκέμβριο, κατηγορώντας την ότι παραπλάνησε το κοινό και προώθησε τις υπηρεσίες της πριν της επιτραπεί νόμιμα.

Η Binance βρίσκεται αντιμέτωπη και με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, που την κατηγορεί ότι παρέκαμψε τη νομοθεσία για τις κινητές αξίες. Η Βinance δεν αποδέχεται την κατηγορία και η διαμάχη τους θα οδηγηθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ