CEO της OpenAI: Δηλώνει «αισιόδοξος» για τον παγκόσμιο συντονισμό της τεχνητής νοημοσύνης

 CEO της OpenAI: Δηλώνει «αισιόδοξος» για τον παγκόσμιο συντονισμό της τεχνητής νοημοσύνης


Ο Altman επισκέφθηκε την Ιαπωνία τον Απρίλιο, συναντώντας τον Πρωθυπουργό Fumio Kishida και είπε ότι σκέφτεται να ανοίξει γραφείο στη χώρα

 

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ChatGPT OpenAI δήλωσε τη Δευτέρα ότι μια περιοδεία στις πρωτεύουσες τον άφησε «αρκετά αισιόδοξο» σχετικά με τις προοπτικές για παγκόσμιο συντονισμό για την τεχνητή νοημοσύνη (AI).

Ο επικεφαλής της startup, που υποστηρίζεται από τη Microsoft Corp, βρίσκεται σε μια περιοδεία που προσπαθεί να επωφεληθεί από το ενδιαφέρον για τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη και να ασκήσει επιρροή στη ρύθμιση της αναπτυσσόμενης τεχνολογίας.

"Ήρθα στο ταξίδι... σκεπτικός ότι θα ήταν δυνατό βραχυπρόθεσμα να επιτευχθεί παγκόσμια συνεργασία για τη μείωση του υπαρξιακού κινδύνου, αλλά τώρα ολοκληρώνω το ταξίδι νιώθοντας αρκετά αισιόδοξος ότι μπορούμε να το κάνουμε", είπε ο Sam Altman σε φοιτητές στο Τόκιο.

Οι ρυθμιστικές αρχές προσπαθούν να προσαρμόσουν τους υφιστάμενους κανόνες και να δημιουργήσουν νέες κατευθυντήριες γραμμές για να διέπουν τη χρήση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, η οποία μπορεί να δημιουργήσει κείμενο και εικόνες και προκαλεί ενθουσιασμό και φόβο για τις δυνατότητές της να αναδιαμορφώσει ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρά με το σχέδιο νόμου για την τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο αναμένεται να γίνει νόμος φέτος, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες κλίνουν προς την προσαρμογή των υφιστάμενων νόμων για την τεχνητή νοημοσύνη αντί να δημιουργήσουν νέα νομοθεσία.

Ο Altman επισκέφθηκε την Ιαπωνία τον Απρίλιο, συναντώντας τον Πρωθυπουργό Fumio Kishida και είπε ότι σκέφτεται να ανοίξει γραφείο στη χώρα.

«Όλες οι συνομιλίες έχουν προχωρήσει αρκετά καλά», είπε ο Altman τη Δευτέρα χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Η Ιαπωνία θεωρείται υστερούσα στους τύπους υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης που αυτή τη στιγμή δημιουργούν ενθουσιασμό στους καταναλωτές, ακόμη και όταν οι κατασκευαστές της επενδύουν στην τεχνολογία αυτοματισμού.

«Υπάρχει μακρά ιστορία ανθρώπων και μηχανών που συνεργάζονται εδώ», είπε ο Altman .

Ο Altman πρόκειται να επισκεφθεί τη Σιγκαπούρη, την Ινδονησία και την Αυστραλία πριν επιστρέψει στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ