Ο «Γάλλος Σπάιντερμαν» σκαρφάλωσε σε ουρανοξύστη για να διαμαρτυρηθεί για τις συντάξεις

 Ο «Γάλλος Σπάιντερμαν» σκαρφάλωσε σε ουρανοξύστη για να διαμαρτυρηθεί για τις συντάξεις

 

«Είμαι εδώ για να πω στον Μακρόν να επιστρέψει στη γη… σκαρφαλώνοντας χωρίς δίχτυ ασφαλείας» δήλωσε ο Alain Robert

 

Ένας ορειβάτης γνωστός ως «Γάλλος Σπάιντερμαν» ανέβηκε σε έναν ουρανοξύστη 38 ορόφων στο Παρίσι την Τετάρτη για να δείξει την υποστήριξή του στους διαδηλωτές που μάχονται έναν νόμο περί συντάξεων που θα καθυστερήσει την ηλικία στην οποία οι άνθρωποι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν στη Γαλλία.

Ο Alain Robert, 60 ετών, ανεβαίνει χωρίς ιμάντα προστασίας, χρησιμοποιώντας μόνο τα γυμνά του χέρια και ένα ζευγάρι παπούτσια αναρρίχησης.

«Είμαι εδώ για να δείξω την υποστήριξή μου σε όσους αντιτίθενται στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος», είπε στο Reuters πριν ξεκινήσει την ανάβασή του στον ουρανοξύστη μήκους 150 μέτρων (492 πόδια) στην επιχειρηματική περιοχή La Defense του Παρισιού.


«Είμαι εδώ για να πω στον (πρόεδρο) Εμανουέλ Μακρόν να επιστρέψει στη γη… σκαρφαλώνοντας χωρίς δίχτυ ασφαλείας».

Ο Ρόμπερτ είπε ότι η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, την οποία ο Μακρόν υπέγραψε σε νόμο το Σαββατοκύριακο μετά από μήνες διαδηλώσεων στους δρόμους, σήμαινε ότι, σε συνδυασμό με απώλεια εισοδήματος λόγω της πανδημίας του COVID, θα έπρεπε να συνεχίσει να εργάζεται και να σκαρφαλώνει για περισσότερο.

Σύμφωνα με τη μεταρρύθμιση, η ηλικία συνταξιοδότησης στη Γαλλία θα αυξηθεί σταδιακά στα 64 από 62.

Ο Robert έχει σκαρφαλώσει σε περισσότερες από 150 πανύψηλες κατασκευές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Burj Khalifa του Ντουμπάι - του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο - του Πύργου του Άιφελ και της γέφυρας Golden Gate του Σαν Φρανσίσκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ