Σταμπουλίδης: Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δε θα ξανακλείσει το λιανεμπόριο

Σταμπουλίδης: Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δε θα ξανακλείσει το λιανεμπόριο

«Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δε θα ξανακλείσει το λιανεμπόριο. Συμφωνώ ότι δεν έπρεπε να κλείσει το click away στα καταστήματα»

Δεν έπρεπε ποτέ να σταματήσει το click away σχολίασε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA ο Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, αναφορικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά και τη δυσαρέσκεια των εμπόρων των «κόκκινων» περιοχών της χώρας.

«Η επιτροπή είναι αυτόνομο όργανο. Λειτουργεί ανάλογα με τις ανάγκες του σκοπού της. Έκανε μια εισήγηση, και τον πρώτο λόγο των έχουν οι υγειονομικοί. Πρέπει όμως όταν λαμβάνουμε τέτοιες αποφάσεις να έχουμε στο νου μας ότι μιλάμε για ζωντανούς οργανισμούς, όπως είναι οι επιχειρήσεις. Χρησιμοποιούμε ό,τι εργαλείο χρηματοδοτικό έχουμε. Το επίδομα θα είναι ένα ικανό πόσο που αφορά στο σύνολο της χώρας, όχι μόνο τις τρεις περιοχές», είπε ο κ. Σταμπουλίδης.

«Η κυβέρνηση ετοιμάζει προτάσεις και η επιτροπή δίνει το πράσινο φως. Πριν ανακοινώσουμε το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 5 του μήνα, πέρασε από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων η πρόταση», εξήγησε ο ίδιος.

Εξαδάκτυλος: Πώς μπορούν οι πολίτες να πάνε στα χωριά τους το Πάσχα-Μόνο η Γ΄ Λυκείου στο σχολείο

«Έχουμε δείξει και συνεχίζουμε να δείχνουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στην επιτροπή. Όπου χρειάζεται να παρέμβουμε το κάνουμε, για να διατηρηθεί η ισορροπία. Σε αυτή τη φάση πάρθηκε μια απόφαση που προφανώς έχει τους λόγους της. Εμπιστευόμαστε την επιτροπή και όπου χρειάζεται να κάνουμε διορθώσεις τις κάνουμε», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

«Εμείς κάθε εβδομάδα παρουσιάζουμε στην επιτροπή τις προτάσεις και την οικονομική κατάσταση της χώρας. Πρέπει και η επιτροπή να γνωρίζει την επίπτωση κάθε απόφασης στα δημόσια οικονομικά. Σήμερα κάνουμε ένα μικρό βήμα, δεν είναι άνοιγμα της αγοράς, έχει αρκετά πιο αυστηρούς περιορισμούς από ό,τι στην προηγούμενη φάση. Ο Απρίλιος είναι ένας σπουδαίος μήνας για το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας», τόνισε ο κ. Σταμπουλίδης.

«Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δε θα ξανακλείσει το λιανεμπόριο. Συμφωνώ ότι δεν έπρεπε να κλείσει το click away στα καταστήματα. Στην ένδυση και στην υπόδηση, ωστόσο, δεν εξυπηρετεί. Αλλά σε ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς πέτυχε. Σήμερα γράφουμε ιστορικό ρεκόρ εμβολιασμού στη χώρα, οπότε κερδίζοντας έδαφος προσδοκούμε να συνεχίσουμε», είπε ακόμα ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

«Σήμερα μπήκε ο περιορισμός στις τρεις περιοχές. Ας δούμε πώς θα εξελιχθεί η εβδομάδα. Αν διατηρήσουμε την αγορά σε μία τάξη, και δε δούμε ξανά συνωστισμό σε εμπορικούς δρόμους, μπορούμε να συνεχίσουμε. Αν όμως δεν τηρούνται τα μέτρα, το μυαλό μας είναι να διασφαλίσουμε τις ζωές των συνανθρώπων μας», σημείωσε ο ίδιος.

Νίκος Καπραβέλος: Πουθενά στην Ελλάδα δεν έπρεπε να ανοίξει το λιανεμπόριο

Μιλώντας για τα της διαδικασίας, ο κ. Σταμπουλίδης ανέφερε ότι «Για να πάμε σε εμπορικό κατάστημα πρέπει να έχουμε κλείσει ραντεβού με την επιχείρηση και έχουμε απαντητικό ή mail ή μήνυμα. Μετά στέλνουμε στο 13032 μόνο το ονοματεπώνυμό μας για να πάμε στο ραντεβού μας. Κατά τον έλεγχο ο πολίτης πρέπει να επιδείξει το μήνυμα στο 13032 και το αποδεικτικό μήνυμα από την επιχείρηση. Η διάρκεια του μηνύματος είναι τρεις ώρες, και μπορούμε να πάμε σε όσα μαγαζιά έχουμε κλείσει ραντεβού. Επίσης είναι για μία φορά την ημέρα αυτό το μήνυμα και έτσι ελπίζουμε ότι θα ελέγξουμε την κατάσταση. Τα εμπορικά κέντρα παραμένουν κλειστά και τα εκπτωτικά χωριά. Το θέμα θα το επαναφέρουμε στην επιτροπή σύντομα».

«Για το Πάσχα θα κάνουμε λίγη υπομονή να δούμε τι θα γίνει. Η πανδημία έχει άλλη δυναμική μέρα με τη μέρα», είπε κλείνοντας ο κ. Σταμπουλίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ