Πώς θα τρώμε με ασφάλεια στο σπίτι - Χρήσιμος οδηγός από τον ΕΦΕΤ

Πώς θα τρώμε με ασφάλεια στο σπίτι - Χρήσιμος οδηγός από τον ΕΦΕΤ

Τι πρέπει να προσέχω κατά την επιστροφή στο σπίτι; Τι πρέπει να προσέχω κατά την προμήθεια των τροφίμων και τη μεταφορά τους στο σπίτι; Πως πρέπει να καθαρίζω το ψυγείο μου; Πώς μπορώ να αποφύγω επιμολύνσεις από χειρισμούς στον χώρο της κουζίνας;

Μεγάλος αριθμός τροφιμογενών λοιμώξεων έχει διεθνώς καταγραφεί ως αποτέλεσμα ακατάλληλου χειρισμού τροφίμων στο σπίτι.

O ΕΦΕΤ σε συνέχεια των δύο οδηγών υγιεινής έναντι του SARS-CoV-2 που δημοσίευσε, έναν για τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και έναν τη βιομηχανία τροφίμων, καθώς και του προφίλ επικινδυνότητας για τον ίδιο ιό, επέλεξε 40 αντιπροσωπευτικές ερωτήσεις καταναλωτών και τις απαντάει, με τη συμβουλευτική συνδρομή διακεκριμένων ακαδημαϊκών, με τρόπο απλό και κατανοητό στο 25σέλιδο εγχειρίδιο «Τρώγοντας με ασφάλεια στο σπίτι» το οποίο είναι διαθέσιμο από την ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ www.efet.gr.

Για να απαντηθούν οι ερωτήσεις, ομαδοποιήθηκαν ακολουθώντας τα παρακάτω πέντε «κλειδιά» ορθής υγιεινής πρακτικής και ασφάλειας τροφίμων, σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκειμένου τα τρόφιμα να καταναλώνονται με ασφάλεια στο σπίτι:

1) Καθαρισμός 2) Διαχωρισμός 3) Επαρκής θέρμανση 4) Επαρκής ψύξη/κατάψυξη 5) Επιλογή κατάλληλων πρώτων υλών και νερού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ