Ανακαλείται νοθευμένο ελαιόλαδο από τον ΕΦΕΤ

Ανακαλείται νοθευμένο ελαιόλαδο από τον ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας

Στην πλήρη εφαρμογή των δεσμεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμω για την καταπολέμηση της νοθείας των ελληνικών προϊόντων, προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Εργαστηριακών Δομών του ΕΦΕΤ, Τμήμα Εργαστηρίων Δοκιμών & Ερευνών Τροφίμων Αθήνας που διεξήγαγε τις χημικές αναλύσεις, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντος, το οποίο ενώ επισημαίνεται ως Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, χαρακτηρίσθηκε εκτός προδιαγραφών ποιότητας, διότι κατατάσσεται στην κατηγορία του Πυρηνελαίου.

Πρόκειται για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με την εμπορική ονομασία «GOLDEN GREECE», σε μεταλλική συσκευασία των 5 λίτρων, το οποίο επί της συσκευασίας αναγράφει ότι είναι 100% ελληνικό προϊόν και δεν αναγράφονται ημερομηνία ανάλωσης και αριθμός παρτίδας, επωλείτο από το κατάστημα Ιονίδης Διονύσιος (Νέο Συρράκο 35 στην Ελευθερούπολη Καβάλας) και αγοράσθηκε από την Golden Greece LTD, (Import-Export, Ul. Han Krum 40 str., 8000 Burgas Bulgaria).

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω μη κανονικό–νοθευμένο προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Όπως δήλωσε ο κ. Βορίδης, με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει αυστηροποίηση του κυρωτικού πλαισίου με σκοπό την πλήρη πάταξη της νοθείας και των παράνομων ελληνοποιήσεων.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο ΕΦΕΤ, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν το εθνικό μας προϊόν, την εγχώρια παραγωγή και τους καταναλωτές από παρόμοιες ενέργειες που ήδη οδηγούνται προς τις εισαγγελικές αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ