Το κατάστημα που... καλοδέχεται όλες τις επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες

Το κατάστημα που... καλοδέχεται όλες τις επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες

Ακόμα και οι τσάντες των ανταγωνιστών της είναι ευπρόσδεκτες στα καταστήματα της Lidl, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η Lidl έχει εδώ και ένα χρόνο αποσύρει οριστικά τις πλαστικές σακούλες µιας χρήσης 4 λεπτών από τα καταστήµατά της και τις έχει αντικαταστήσει µε µια νέα σακούλα πολλαπλών χρήσεων, ανθεκτικότερη, η οποία αποτελείται κατά 80% από ανακυκλωµένα υλικά, είναι 100% ανακυκλώσιµη και σε αυτήν µπορούν να τοποθετηθούν προϊόντα βάρους 10 κιλών.

Εκτός από την κατάργηση της πλαστικής σακούλας µιας χρήσης, η εταιρία μείωσε το πάχος στα πλαστικά µπουκάλια αναψυκτικού και το πλαστικό περίβληµα του χαρτιού υγείας, με αποτέλεσμα τη συνολική μείωση πάνω από 1.300 τόνους πλαστικού.

Ακόμη, έχει ανακοινώσει την κατάργηση των πλαστικών µίας χρήσης (όπως καλαµάκια, ποτήρια, πιάτα, µαχαιροπίρουνα και µπατονέτες) έως το τέλος του 2019, ενώ έχει δεσμευτεί μέχρι το 2025 σε περαιτέρω µείωση του πλαστικού κατά 20% και σε 100% αποκλειστική χρήση ανακυκλώσιμων υλικών στις συσκευασίες προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων της.

H Lidl Ελλάς λειτουργεί επίσης κέντρα ανταποδοτικής ανακύκλωσης σε καταστήματά της από το 2016, ενώ στηρίζει ως χορηγός τα 2 πρώτα πανευρωπαϊκά «Πάρκα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» στην Αθήνα και στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ