iPhone XS: Πέμπτη πιο ακριβή η Ελλάδα

Στην πέμπτη πιο ακριβή μεταξύ 40 χωρών στον κόσμο πωλείται το iPhone XS στην Ελλάδα. Η διαφορά σε σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες

iPhone XS: Πέμπτη πιο ακριβή η Ελλάδα

Ενδιαφέροντα στοιχεία για το κόστος ζωής σε 40 χώρες του πλανήτη, ανάμεσα τους και η Ελλάδα, παραθέτει στην τελευταία της έκθεση η Deutsche Bank. Όπως προκύπτει από την έρευνα η χώρα μας είναι από τις πλέον ακριβές σε ότι αφορά τις συσκευές iPhone. 

Συγκεκριμένα η συσκευή του iPhone XS πωλείται στην 5η πιο ακριβή στον κόσμο στην χώρα μας ενώ είναι η πλέον ακριβή στην Ευρώπη. Η τιμή της διαμορφώνεται στην Ελλάδα στα 1591 δολάρια και οι μόνες πιο ακριβές χώρες είναι η Βραζιλία, Τουρκία, Αργεντινή και Ινδία.

Η διαφορά σε σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες που είναι και το μέτρο σύγκρισης είναι της τάξης του 27%. Μετά την Ελλάδα οι πλέον ακριβές χώρες στην Ευρώπη είναι οι Σκανδιναβικές Νορβηγία και Δανία.

Αντίθετα στον αντίποδα το πλέον φθηνό iPhone XS στην Ευρώπη το βρίσκουμε στην Γερμανία (1469 δολάρια) ενώ υπάρχει και μία χώρα όπου η τιμή του συγκεκριμένου μοντέλου είναι χαμηλότερη από ότι στις ΗΠΑ (1251 δολάρια). Πρόκειται για την Νιγηρία (1178 δολάρια).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ