Τα ψητοπωλεία συνασπίζονται και ζητούν αυξήσεις στο σουβλάκι

Το υπό σύσταση σωματείο ψητοπωλών ζητά από τα μέλη του να ανεβάσουν την τιμή στα τρία ευρώ από την Πρωτομαγιά

Τα ψητοπωλεία συνασπίζονται και ζητούν αυξήσεις στο σουβλάκι

Μπορεί η αγορά του «εθνικού φαγητού» να είναι άκρως ανταγωνιστική και κατακερματισμένη με δεκάδες χιλιάδες σημεία πώλησης ανά την Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι επαγγελματίες του χώρου δεν έχουν την επιθυμία να συνασπιστούν και να επιβάλλουν αυξήσεις στην «πίτα γύρο». Μάλιστα, η τιμή που προτείνεται είναι τα 3 ευρώ και με ημερομηνία επιβολής την Πρωτομαγιά. Το ποιοι και αν θα ακολουθήσουν, είναι κάτι που προφανώς θα φανεί σε δύο εβδομάδες.

Για να δικαιολογήσουν την επιθυμητή αύξηση, οι επαγγελματίες του χώρου επικαλούνται την αύξηση στην τιμή του κρέατος από την 1η Μαρτίου, την υψηλή φορολογία και τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Πολύζο, ο οποίοα εκπροσωπεί το υπό σύσταση σωματείο, από την 1η Μαρτίου η τιμή του κρέατος έχει αυξηθεί κατά 30% και σε συνδυασμό με την υψηλή φορολογία και τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, οδηγεί τους συναδέλφους του στην απόφαση να υπάρξει αύξηση στην τιμή προκειμένου, όπως υποστήριξε, να διασφαλιστεί η ποιότητα του κρέατος αλλά και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων του κλάδου.

«Θα κάνουμε αυξήσεις για να διασφαλίσουμε την ποιότητα» είπε ο κ. Πολύζος μιλώντας για αύξηση της τάξης του 10-15% «καθώς το μεγαλύτερο βάρος θα το απορροφήσουμε εμείς». Παράλληλα τόνισε ότι όλα τα ψητοπωλεία θα πρέπει να αλλάξουν τις τιμές γιατί η αύξηση έχει γίνει σε όλους. «Αν δεν αλλάξουμε τις τιμές μας η ποιότητα μας δεν θα αυτή που είναι τώρα», κατέληξε ο Γιώργος Πολύζος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ