Ευάλωτα σε κλοπές τα αυτοκίνητα χωρίς κλειδί

Ευάλωτα σε κλοπές τα αυτοκίνητα χωρίς κλειδί

Μια βρετανική καταναλωτική οργάνωση υποστηρίζει ότι τα αυτοκίνητα που μπορούν να ξεκινήσουν χωρίς τη χρήση κλειδιού μπορεί να κλαπούν εύκολα.

 

Η οργάνωση Which? ισχυρίζεται πως δημοφιλή μοντέλα αυτοκινήτων όπως το Ford Fiesta, το Volkswagen Golf, το Nissan Qashqai και το Ford Focus είναι ανάμεσα σε εκείνα που μπορεί εύκολα να πέσουν στα χέρια κλεφτών.

Η οργάνωση ανέλυσε στοιχεία από δοκιμές της γερμανικής λέσχης αυτοκινήτου ADAC που διαπίστωσε πως από 237 αυτοκίνητα με μηχανισμό εκκίνησης χωρίς κλειδί μόνο τρία διέθεταν ισχυρή αντικλεπτική προστασία.

Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα ανοίγουν την πόρτα στον ιδιοκτήτη αρκεί εκείνος να έχει το κλειδί του στην τσέπη, όμως οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν συσκευές που μπορούν να ξεγελάσουν το όχημα.

Σύμφωνα με το BBC η διάδοση των αυτοκινήτων με δυνατότητα εκκίνησης χωρίς κλειδί ίσως να έχει μερίδιο ευθύνης στην αύξηση των κλοπών αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια στη Βρετανία.

Εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας υποστηρίζουν πως πρέπει να ληφθούν μέτρα για να σταματήσει η πώληση συσκευών που βοηθούν τους κακοποιούς στο έργο τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ