Ποια είναι η καλύτερη ημέρα για on line αγορές

Πώς κάνουν τις αγορές τους τον τελευταίο μήνα του χρόνου οι χρήστες

Ποια είναι η καλύτερη ημέρα για on line αγορές


Ενισχύθηκε περαιτέρω το ποσοστό των χρηστών του διαδικτύου που πραγματοποίησε ηλεκτρονικές αγορές.

Η δημοφιλέστερη ημέρα για τους online πελάτες και τις αγορές είναι η Δευτέρα και η ημέρα με τη λιγότερη «κίνηση» το Σάββατο, ενώ οι χρήστες είναι πιθανότερο να κλικάρουν σε διαφημίσεις αμέσως μετά την παραμονή των Χριστουγέννων (25 και 26 Δεκεμβρίου).

Αυτά είναι τα συμπεράσματα έρευνας για τις καταναλωτικές συμπεριφορές των χρηστών στην Ελλάδα της RTB House, διεθνούς τεχνολογικής εταιρείας που παρέχει λύσεις retargeting στη βιομηχανία ηλεκτρονικού εμπορίου.

Τον Δεκέμβριο οι χρήστες είναι πιθανότερο να επισκέπτονται ηλεκτρονικά καταστήματα και να πραγματοποιούν συναλλαγές κατά τις εργάσιμες ημέρες. Οι Δευτέρες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς, με τους χρήστες να επισκέπτονται τα ηλεκτρονικά καταστήματα κατά 17% συχνότερα από τον μέσο όρο μηνιαίως. Παράλληλα, παρατηρήθηκε ότι τις Δευτέρες οι χρήστες πραγματοποιούν 38% περισσότερες αγορές από τον μέσο όρο του Δεκεμβρίου.

Τα Σάββατα είναι η λιγότερο δημοφιλής ημέρα για ηλεκτρονικές αγορές. Ο αριθμός των επισκεπτών στα ηλεκτρονικά καταστήματα μειώνεται κατά 8% από τον μέσο όρο ολόκληρου του μήνα και ο αριθμός των συναλλαγών ξεπερνά σε μείωση το 22% σε σχέση με αυτόν τον μέσο όρο.

Κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, περίπου μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, η συχνότητα των επισκέψεων στα ηλεκτρονικά καταστήματα και οι αντίστοιχες αγορές μειώνονται, φτάνοντας στα χαμηλότερα ποσοστά την παραμονή των Χριστουγέννων. Την ημέρα αυτή οι χρήστες επισκέπτονται τα καταστήματα κατά 28% λιγότερο από τον μέσο όρο του Δεκεμβρίου. Ο αριθμός των συναλλαγών είναι επίσης χαμηλότερος από τον μέσο όρο αυτού του μήνα κατά σχεδόν 41%.