Από σήμερα οι μειωμένες τιμές εισιτηρίων εντός αστικών του ΟΑΣΘ

Από σήμερα οι μειωμένες τιμές εισιτηρίων εντός αστικών του ΟΑΣΘ

Οι τιμές των καρτών απεριορίστων διαδρομών παραμένουν στην ίδια τιμή.Μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών στην τιμή των 30,00 ευρώ, η κανονική και 15 ευρώ η μειωμένη.

Από σήμερα το εισιτήριο στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ είναι ένα ευρώ εντός αστικού και όχι 1,10 ευρώ, όπως ίσχυε. Τα μηχανήματα θα δίνουν μόνο εισιτήρια των πενήντα λεπτών, του ενός και δύο ευρώ, όπως είχε δηλώσει ο Διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Σάββας Παναγιωτίδης, στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο 104,9 fm.

Ο κ. Παναγιωτίδης είπε ότι "για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους οι πολίτες μπορούν να προβαίνουν στον εφοδιασμό τους με προτυπωμένα εισιτήρια, από τα 1.000 καταστήματα πώλησης εισιτηρίων και από τα εκδοτήρια του ΟΑΣΘ".

Οι τιμές των καρτών απεριορίστων διαδρομών παραμένουν στην ίδια τιμή.Μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών στην τιμή των 30,00 ευρώ, η κανονική και 15 ευρώ η μειωμένη. Τριμηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών, στην τιμή των 86,00 ευρώ η κανονική και 43 ευρώ η μειωμένη. Εξαμηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών στην τιμή των 150 ευρώ η κανονική και 75 ευρώ η μειωμένη. Ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών στην τιμή των 320,00 ευρώ η κανονική και 165 ευρώ η μειωμένη.

Δικαιούμενοι μειωμένου κομίστρου είναι παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών, νέοι ηλικίας 13 έως 18 ετών, με την επίδειξη Αστυνομικής ταυτότητας και μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μειωμένο κόμιστρο δικαιούνται φοιτητές της δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με την επίδειξη πάσο, σπουδαστές δημόσιων ΙΕΚ έως την ηλικία των 22 ετών, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας και πάσο, φοιτητές-σπουδαστές δημόσιων σχολών αρμοδιότητας υπουργείων Πολιτισμού, Άμυνας, Ναυτιλίας, Εργασίας, Υγείας και Τουρισμού, με την επίδειξη δελτίου ειδικού εισιτηρίου (πάσο).

Μειωμένο κόμιστρο δικαιούνται πολύτεκνοι με την επίδειξη του βιβλιαρίου πολυτέκνων, ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, με την επίδειξη του Δελτίου Πολιτικού Αναπήρου χορηγούμενου από τις Υπηρεσίες των Περιφερειών.