Απόφαση ανάσα για υπερχρεωμένη δανειολήπτρια

Απόφαση ανάσα για υπερχρεωμένη δανειολήπτρια

Η 41χρονη προσέφυγε στη δικαιοσύνη και το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση της, για "κούρεμα" των χρεών της και θα καταβάλλει πλέον συνολικά το ποσό των 28.500 ευρώ σε συνολικά 300 δόσεις για τα δάνεια που έχει λάβει.

Σημαντική απόφαση για κούρεμα χρέους από το Ειρηνοδικείο της Ρόδου.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση που υπέβαλλε 41χρονη δια της δικηγόρου της και της "διέγραψε" χρέη ύψους 225.790 ευρώ που όφειλε σε τράπεζες. Με την ίδια απόφαση καλεί την 41χρονη να καταβάλλει για πέντε χρόνια δόση ύψους 150 ευρώ μηνιαίως και στη συνέχεια για 240 δόσεις μηνιαίως το ποσό των 19.500 ευρώ!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας "Ροδιακή" η 41χρονη είχε δική της επιχείρηση έως και τον Νοέμβριο του 2010.

Για να καλύψει τις υποχρεώσεις της έλαβε το 2006, 2007 και το 2009 δάνεια από δύο τράπεζες συνολικού ποσού 254.290 ευρώ τα οποία αν και αρχικά κάλυπτε κανονικά, μετά το κλείσιμο της επιχείρησης αυτό στάθηκε αδύνατο. Η 41χρονη όχι μόνο δεν είχε πλέον την επιχείρησή της αλλά αναγκάστηκε να πιάσει δουλειά ως ιδιωτική υπάλληλος και να λαμβάνει το ποσό των περίπου 400 ευρώ μηνιαίως ενώ αντίστοιχο ποσό έπαιρνε και ο σύζυγος του από τη δική του εργασία.

Με τα χρήματα αυτά το ζευγάρι καλούνταν να καλύψει τις ανάγκες της πενταμελούς οικογένειας του αφού έχουν τρία ανήλικα παιδιά αλλά και τις λοιπές υποχρεώσεις τους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η 41χρονη να μην μπορεί να εξυπηρετεί τα δάνεια της και λόγω της βαθιάς οικονομικής ύφεσης που διέρχεται η χώρα να αδυνατεί να πληρώνει όσα της ζητούσαν, χωρίς φυσικά δική της υπαιτιότητα ή δόλο.

Έτσι η 41χρονη προσέφυγε στη δικαιοσύνη και το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση της, για "κούρεμα" των χρεών της και θα καταβάλλει πλέον συνολικά το ποσό των 28.500 ευρώ σε συνολικά 300 δόσεις για τα δάνεια που έχει λάβει.