Τέλος στο… λαδόξυδο

Τια θα συμβεί από 1.1.2018 στις ταβέρνες

Τέλος στο… λαδόξυδο

Καταργείται το χύμα λαδόξιδο σε ταβέρνες και εστιατόρια από την αρχή του χρόνου. Έτσι από την 1η Ιανουαρίου απαγορεύεται η διάθεση στα τραπέζια των εστιατορίων των μικρών φιαλών με χύμα λάδι.

Με νέα διάταξη που τέθηκε σε ισχύ στους Κώδικες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙΕΠΠΥ) που εκδίδει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, οι καταναλωτές οι οποίοι θα επιλέξουν να γευματίσουν ή να δειπνήσουν θα έλθουν αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τους ιδιοκτήτες εστιατορίων.

Συγκεκριμένα, το κάθε είδος ελαίου που προορίζεται στον τελικό καταναλωτή για επιτραπέζια χρήση, κατόπιν του σταδίου της παρασκευής του γεύματος στην κουζίνα των καταστημάτων, πρέπει να διατίθεται αποκλειστικά και μόνο μέσω σφραγισμένων μη επαναγεμιζόμενων συσκευασιών ή συσκευασιών μιας χρήσης, που θα διατίθενται από το κατάστημα και θα φέρουν τις απαιτούμενες επισημάνσεις σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Επιδίωξη της διάταξης αυτής είναι αφενός η αντιμετώπιση της νοθείας του ελαιολάδου, αφετέρου η παροχή της δυνατότητας σε μικρούς παραγωγούς να διαθέτουν εμφιαλωμένα τα προϊόντα τους σε σημεία εστίασης.