Έφοδος του ΣΔΟΕ σε αποθήκη με... «μπόμπες»!

Έφοδος του ΣΔΟΕ σε αποθήκη με... «μπόμπες»!
Άλλη μια επιτυχημένη προσπάθεια των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου προϊόντων έρχεται εις πέρας με την κατάσχεση συνολικής ποσότητας 16.210 λίτρων λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης (οινόπνευμα) που θα επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή αλκοολούχων ποτών.

Τα επικίνδυνα για την δημόσια υγεία ποτά, γνωστά και ως «μπόμπες» επρόκειτο να διακινηθούν στην αγορά ενόψει του καλοκαιριού.

Ειδικότερα σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών:

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένες ενέργειες οι υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών - Όπλων & λοιπών ελεγχόμενων προϊόντων του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ εντόπισαν αποθηκευτικό χώρο στο 6ο χλμ. της επαρχιακής οδού Μεγάρων- Αλεποχωρίου, ο οποίος χρησιμοποιείτο για την αποθήκευση και εν συνεχεία την διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης(οινόπνευμα).

Τις πρωινές ώρες της 09-05-2015 έγινε επέμβαση από κλιμάκιο υπαλλήλων και συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω τρία (3) άτομα, δύο Έλληνες υπήκοοι, μεταξύ των οποίων και ο ιδιοκτήτης του αποθηκευτικού χώρου και ένας (1) ομογενής από Αλβανία, να μεταγγίζουν μέσω ηλεκτροκίνητης αντλίας ποσότητα λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης σε πλαστικά βαρέλια τα οποία ήταν έμφορτα σε φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας Έλληνα υπηκόου εμπόρου χονδρικής οίνων και ποτών.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Α) Ποσότητα 16.210 λίτρων λαθραίας καθαρής αιθυλικής αλκοόλης μεαλκοολικό βαθμό 96ο

Β) Είκοσι πέντε πλαστικές δεξαμενές αποθήκευση υγρών χωρητικότητας1.000 λίτρων εκάστη

Γ) Δεκατέσσερα πλαστικά βαρέλια αποθήκευσης χωρητικότητας 200λίτρων έκαστο

Δ) Ένα φορτηγό αυτοκίνητο

Ε) Μία αντλία μεταγγίσεως υγρών

Ταυτοχρόνως κλιμάκιο υπαλλήλων της Υπηρεσίας μετέβη στην έδρα της επιχείρησης εμπορίας ποτών του Έλληνα υπηκόου εμπόρου χονδρικής οίνων και ποτών στον Αγ. Δημήτριο Αττικής, ιδιοκτήτη του προαναφερθέντος κατασχεθέντος φορτηγού αυτοκινήτου, όπου παρουσία Δικαστικού λειτουργού, έγινε έρευνα στο χώρο της επιχείρησής του.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, έμπορος χονδρικής οίνων και ποτών, αναζητήθηκε χωρίς να καταστεί δυνατή η εύρεση και σύλληψη αυτού στο πλαίσιο της αυτοφώρου διαδικασίας.

Οι συλληφθέντες προσήχθησαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ περαιτέρω ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν στον αρμόδιο Ανακριτή την Τετάρτη 13-05-2015.

Οι αναλογούντες δασμοί και λοιποί φόροι στο κατασχεθέν λαθραίο οινόπνευμα, συνολικής ποσότητας 16.210 λίτρων (καθαρού προϊόντος), καθώς και οι αναλογούντες δασμοί και λοιποί φόροι του διαφυγόντος της κατάσχεσης εμπορεύματος ξεπερνούν το χρηματικό ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ (€1.000.000).

Η έρευνα συνεχίζεται από την Υπηρεσία προς πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ