Μπλόκο σε ψάρια και ακτινίδια σε έλεγχο τροφίμων

Μπλόκο σε ψάρια και ακτινίδια σε έλεγχο τροφίμων
Μεγάλη ποσότητα νωπών ψαριών στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου και ακτινιδίων στην κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη δέσμευσαν ελεγκτές της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Πειραιά.

Συγκεκριμένα, στις 31 Οκτωβρίου 2014, κατά τον διενεργηθέντα επιτόπιο υγειονομικό κτηνιατρικό έλεγχο, στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου οι ελεγκτές κτηνίατροι εντόπισαν και δέσμευσαν 44 ιχθυοκιβώτια με μπαρμπούνια Ιταλίας συνολικού βάρους 264 κιλών.

Τα παραπάνω αλιεύματα, που βρέθηκαν εκτεθειμένα προς πώληση στο χώρο του δημοπρατηρίου και σε ψυκτικό θάλαμο της Ιχθυόσκαλας, κρίθηκαν μη κανονικά ως προς την επισήμανση, τις προδιαγραφές και τους κανόνες παραγωγής και εμπορίας.

Επίσης, κατά τον διενεργηθέντα επιτόπιο ποιοτικό και φυτοϋγειονομικό έλεγχο σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου φρούτων και λαχανικών στην κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη, οι ελεγκτές γεωπόνοι εντόπισαν και δέσμευσαν 180 χαρτοκιβώτια των 10 κιλών με ακτινίδια συνολικού καθαρού βάρους 1.800 κιλών, επειδή δεν πληρούσαν τις ελάχιστες ειδικές ποιοτικές προδιαγραφές ωρίμανσης και εμπορίας.

Όπως ανακοινώθηκε οι έλεγχοι και οι δειγματοληψίες τροφίμων από τους ελεγκτές της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Πειραιά, θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς και το επόμενο χρονικό διάστημα, σε όλη την τροφική αλυσίδα και σε όλα τα σημεία πώλησης.