Ποιους αγώνες θα δεις οπωσδήποτε δωρεάν στην τηλεόραση

Ποιους αγώνες θα δεις οπωσδήποτε δωρεάν στην τηλεόραση
Κατάλογο με μεγάλα αθλητικά γεγονότα τα οποία θα πρέπει μεταδίδονται ζωντανά από έναν τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας κατάρτισε η …κυβέρνηση. Ο κατάλογος ενσωματώνεται σε απόφαση των υφυπουργών Πολιτισμού Γιάννη Αδριανού και παρά τω πρωθυπουργώ Σοφίας Βούλτεψη. Είναι μια πρακτική η οποία ακολουθείται σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη και πλέον υιοθετείται και από την Ελλάδα.  

Ο τηλεθεατής εξασφαλίζει ότι για συνολικά 18 μεγάλα αθλητικά γεγονότα, ακόμη και αν τα τηλεοπτικά δικαιώματα έχουν εκχωρηθεί σε συνδρομητική τηλεόραση (πρακτικά στον ΟΤΕ TV ή στην NOVA) θα υπάρχει υποχρέωση των σταθμών αυτών να επιτρέπουν τη μετάδοση και από ένα κανάλι εθνικής εμβέλειας. Η έλλειψη της συγκεκριμένης απόφασης είχε προκαλέσει πέρυσι σύγκρουση ειδικά ανάμεσα στον ΟΤΕ και στην FORTHnetεξαιτίας της μετάδοσης του τελικού κυπέλλου στο ποδόσφαιρο αποκλειστικά από τον ΟΤΕ.

Τι αναφέρει η απόφαση; «Καταρτίζουμε κατάλογο αθλητικών εκδηλώσεων ιδιαιτέρου κοινωνικού ενδιαφέροντος , για τις οποίες εξασφαλίζεται στο κοινό η δυνατότητα παρακολούθησης τους κατά πρώτη χρονικά μετάδοση από τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας μέσω ολικής ή μερικής ζωντανής κάλυψης ή ολικής ή μερικής αναμετάδοσης».

Ο κατάλογος περιλαμβάνει πολύ μεγάλα γεγονότα όπως ο τελικός του ChampionsLeague, ο τελικός κυπέλλου στο ποδόσφαιρο, tofinal4 στο μπάσκετ κ.ά. Τον πλήρη κατάλογο μπορείτε να τον δείτε ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ