Κοινωνικό τιμολόγιο 2023: Άνοιξε η πλατφόρμα - Τι πρέπει να κάνουν οι παλαιοί δικαιούχοι

Κοινωνικό τιμολόγιο 2023: Άνοιξε η πλατφόρμα - Τι πρέπει να κάνουν οι παλαιοί δικαιούχοι

Η προθεσμία για τους εν ενεργεία δικαιούχους ώστε να μην απενταχθούν από την παροχή

Μετά την αναβάθμιση του συστήματος ώστε να μπορεί να γίνει η διασταύρωση με τα νεότερα στοιχεία του 2022, η πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ για το κοινωνικό τιμολόγιο (ΚΟΤ) επαναλειτουργεί για την υποβολή αιτήσεων.

Πλέον, νέοι αλλά και παλιοί δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους εισερχόμενοι στη διεύθυνση https://www.idika.gr/kot/.

Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις του ΚΟΤ και του Μητρώου Ευάλωτων Πελατών ελέγχονται βάσει:

– Της φορολογικής δήλωσης 2022, όσον αφορά εισοδήματα και σύνθεση νοικοκυριού.

– Της τελευταίας εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ (2022), όσον αφορά ακίνητη περιουσία.

Οι πολίτες οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση από την 31/08/2023, και πριν την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ 2023, και οι οποίοι έχουν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους μέσα στο 2022 (εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ 2023), μπορούν αν θέλουν, να κάνουν νέα αίτηση, η οποία θα ελεγχθεί, όσον αφορά την ακίνητη περιουσία, βάσει της τελευταίας εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ (2023).

Υπενθυμίζεται ότι:

– Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν εντός του έτους (αφού πρώτα ακυρώσουν ήδη υπάρχουσα υποβληθείσα αίτηση).

– Με την παρέλευση διμήνου από τη λήξη της διορίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων (από 31/08/2023 έως και 31/10/2023), όσοι από τους εν ενεργεία δικαιούχους δεν έχουν υποβάλλει νέα αίτηση, θα απενταχθούν αυτόματα από το ΚΟΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ