Μηδενική εισφορά αλληλεγγύης μέχρι και το 2023 – Δείτε αν ανήκετε στους τυχερούς

Εκατοντάδες χιλιάδες ωφελημένοι αλλά και πολλοί "χαμένοι" από το πάγωμα της εισφοράς αλληλεγγύης και για το 2022

Μηδενική εισφορά αλληλεγγύης μέχρι και το 2023 – Δείτε αν ανήκετε στους τυχερούς

Η εισφορά αλληλεγγύης για όλα τα εισοδήματα πλην αυτών που προέρχονται από μισθούς του δημοσίου και συντάξεις θα παραμείνει «παγωμένη» και το 2022. Η απόφαση έχει ήδη ληφθεί από την κυβέρνηση μετά και την απόφαση της ΕΕ να υπάρξει δημοσιονομική χαλάρωση και το 2022.

«Πάγωμα» και για το 2022 σημαίνει ότι δεν θα επιβληθεί εισφορά αλληλεγγύης στα εισοδήματα από μισθούς του ιδιωτικού τομέα που θα αποκτηθούν μέσα στην επόμενη χρονιά αλλά και στα εισοδήματα από ελεύθερα επαγγέλματα, ενοίκια, μερίσματα κλπ που θα αποκτηθούν μέσα στο 2021. Το fpress.gr σας δίνει τη δυνατότητα να υπολογίσετε το όφελος το οποίο θα είναι πολύ σημαντικό και σε βάθος χρόνου. Ειδικά φορολογούμενοι με δύο πηγές εισοδήματος -και από μισθούς και από ενοίκια, ή και από ελεύθερα επαγγέλματα- θα δουν όφελος μέχρι και το 2023. Το ποιο θα είναι αυτό το όφελος, εξαρτάται προφανώς και από το ύψος των εισοδημάτων και από τις πηγές των εισοδημάτων που έχει ο καθένας. Έτσι, ο μόνος τρόπος για να απαντηθεί το ερώτημα του καθενός ξεχωριστά, είναι το εργαλείο του fpress.gr

Οι κανόνες είναι οι εξής:

  1. Για τα εισοδήματα από μισθούς του ιδιωτικού τομέα δεν εφαρμόζεται εισφορά αλληλεγγύης για τους μισθούς που αποκτούνται μέσα στο 2021 και προωθείται η απαλλαγή και για τους μισθούς που θα αποκτηθούν μέσα στο 2022.
  2. Για τα εισοδήματα από ελεύθερα επαγγέλματα, ενοίκια, μερίσματα, αγροτική δραστηριότητα κλπ, έχει υπάρξει απαλλαγή για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν μέσα στο 2021 και θα δρομολογηθεί η απαλλαγή και για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν μέσα στο 2022.
  3. Για τα εισοδήματα από μισθούς του δημοσίου και από συντάξεις δεν υπάρχει απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης.

Με αυτούς τους «κανόνες» είναι προφανές ότι το τι σημαίνει το πάγωμα της εισφοράς αλληλεγγύης για τον καθένα ξεχωριστά, εξαρτάται αποκλειστικά από την πηγή και το ύψος των εισοδημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ