Παγώνει (πάλι) ο φόρος υπεραξίας ακινήτων – Παρατείνεται ο εξωδικαστικός

Μετά το 2020 ο φόρος υπεραξίας - σε εφαρμογή και για το 2019 ο εξωδικαστικός - παγωμένα και για το 2019 τα μισθώματα του δημοσίου

Παγώνει (πάλι) ο φόρος υπεραξίας ακινήτων – Παρατείνεται ο εξωδικαστικός

Με τροπολογίες που κατατέθηκαν ήδη –οι οποίες αφορούν στον φόρο υπεραξίας ακινήτων- ή θα κατατεθούν τις επόμενες ημέρες (για τον εξωδικστικό) λύνονται μια προς μία και οι τελευταίες εκκρεμότητες της χρονιάς.

Παγώνει για ακόμη ένα έτος η επιβολή του φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων. Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή και ορίζει ως ημερομηνία ενεργοποίησης του φόρου που βαραίνει τους πωλητές ακινήτων, την 1/1/2020 και όχι την 1/1/2019. Με άλλη τροπολογία που επίσης κατατέθηκε στη Βουλή, «παγώνουν» και για το 2019 οι αυξήσεις στα μισθώματα που καταβάλλει το δημόσιο και οι φορείς του δημοσίου.

Από την άλλη, τη συγκατάθεση των θεσμών για την παράταση του εξωδικαστικού συμβιβασμού κατά ένα έτος –δηλαδή την εφαρμογή του και για ολόκληρο το 2019- εξασφάλισε, σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή πριν το κλείσιμο για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Εκτός από την παράταση της εφαρμογής του εξωδικαστικού, θα περάσει και ένα πακέτο περαιτέρω απλοποίησης των διαδικασιών ένταξης στον εξωδικαστικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ