Ιδού ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών

Ιδού ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών
Νέα λίστα με 475 Έλληνες με καταθέτες εξωτερικού στάλθηκε στην υπηρεσία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών πριν από 10 ημέρες από την αντίστοιχη υπηρεσία του γερμανικού κρατιδίου της Ρηνανίας-Βεστφαλίας στη δικη μας υπηρεσία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεωντου υπουργείου Οικονομικών πριν από 10 ημέρες

Πρόκειται για τη λίστα, την ύπαρξη της οποίας ανακοίνωσε χθες πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής. Η λίστα, αμέσως μετά την παραλαβή της, εστάλη στους οικονομικούς εισαγγελείς για να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχου. Αυτή αφορά λογαριασμούς καταθέσεων του 2010 σε τράπεζα της κεντρικής Ευρώπης, ενώ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στον κατάλογο περιλαμβάνονται ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου.

Τα επόμενα βήματα του υπουργείου Οικονομικών σε ότι αφορά τη λίστα των 475 Ελλήνων καταθετών του εξωτερικού είναι τα ακόλουθα:

Σε πρώτη φάση, θα γίνει διασταύρωση με τις άλλες λίστες καταθετών του εξωτερικού που έχουν στην κατοχή τους οι ελληνικές Αρχές.

Σε δεύτερη φάση, θα ξεκινήσει η διασταύρωση των εισοδημάτων, τα οποία οι συγκεκριμένοι καταθέτες έχουν δηλώσει στην εφορία τα προηγούμενα χρόνια με το ύψος των καταθέσεων που υπάρχουν στους λογαριασμούς τους.

Εκτιμάται ότι τα πρώτα αποτελέσματα από τους ελέγχους που θα γίνουν θα είναι διαθέσιμα στον επόμενο ένα - ενάμιση μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ