Τα πανηγύρια στο στόχαστρο της εφορίας

Τα πανηγύρια στο στόχαστρο της εφορίας
Τα λαϊκά πανηγύρια και τις εμποροπανηγύρεις που γίνονται τις ημέρες των εορτών του Σωτήρος και του Δεκαπενταύγουστου σε δεκάδες χωριά, πόλεις και κωμοπόλεις σε όλη τη χώρα θα βάλει στόχο η εφορία προκειμένου να ελεγχθεί η διακίνηση και πώληση προϊόντων κυρίως από πλανόδιους πωλητές χωρίς την έκδοση φορολογικών στοιχείων.

Στα περισσότερα από τα πανηγύρια συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου και ο τζίρος που κάνουν οι πλανόδιοι και υπαίθριοι πωλητές είναι τεράστιος ,ενώ η απόδειξη παροχής υπηρεσιών μοιάζει είδος εν ανεπάρκεια. Στην ουσία πρόκειται για νόμιμο παρεμπόριο καθώς ελάχιστοι από τους πωλητές έχουν τιμολόγια αγοράς προϊόντων η ταμειακές μηχανές. Μάλιστα σε πολλά από τα πανηγύρια διεξάγονται και συναυλίες γνωστών η αγνώστων αοιδών στις οποίες οργιάζει η φοροδιαφυγή με τελευταίο παράδειγμα αυτό στη Χαλκίδα, όπου στην συναυλία του γνωστού λαϊκού τραγουδιστή Βασίλη Τερλέγκα δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις για ποτά και λουλούδια.

Από την άλλη δυσφορία επικρατεί στο Υπουργείο Οικονομικών από την έλλειψη ελέγχων που καταγράφεται στη "Ριβιέρα" της Αττικής δηλαδή στην παραλιακή από το Φάληρο έως την Ανάβυσσο όπου σε μπαρ η νυχτερινά μαγαζιά σπάνια συναντά κανείς συνεργεία ελέγχου από εφοριακούς με αποτέλεσμα να οργιάζει η φοροδιαφυγή.

πηγή: dikaiologitika.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ