Αλεξιάδης: Οι φορολογικές δηλώσεις θα κατατεθούν περίπου 15 Μαρτίου έως 15 Μαΐου

Αλεξιάδης: Οι φορολογικές δηλώσεις θα κατατεθούν περίπου 15 Μαρτίου έως 15 Μαΐου
Για τις αλλαγές που έρχονται στη φορολογία μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ενώ ανέλυσε και τις ημερομηνίες για τις φορολογικές δηλώσεις 2016 και την υποβολή τους εντός Μαρτίου στο taxisnet.

«Είναι σαφές ότι έχουμε καθυστερήσει. Για παράδειγμα στις φορολογικές δηλώσεις έπρεπε να έχουμε ξεκινήσει για να τελειώσουμε και πιο νωρίς και να πάει πιο ομαλά και η πορεία των εσόδων και των πληρωμών. Η ευθύνη είναι δική μας» τόνισε.

Εκτίμησε ότι οι φορολογικές δηλώσεις θα κατατεθούν φέτος περίπου από 15 Μαρτίου έως 15 Μαΐου και στο τέλος Μαΐου να έρθει η πρώτη δόση πληρωμής. Επεσήμανε ότι επιδίωξη του υπουργείου είναι οι πληρωμές να γίνονται σε μηνιαίες δόσεις .

Ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι δεν θα είναι μεγάλες οι αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις φέτος. «Υπάρχουν κάποια τεχνικά θέματα για τα οποία θα φέρουμε διάταξη στη Βουλή, ίσως και μέσα στην εβδομάδα» τόνισε.

Σχετικά με τον φόρο ακινήτων επεσήμανε ότι πιθανότατα θα ξεκινήσει η πληρωμή από τον Ιούλιο. «Εκτιμώ ότι αυτό τον φόρο δεν θα προλάβουμε να τον βγάλουμε με τις νέες πραγματικές αξίες, θα υπολογιστεί πιθανότατα με τις αντικειμενικές που ισχύουν» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.

«Πρέπει να επεκτείνουμε με κάθε τρόπο τις συναλλαγές με το πλαστικό χρήμα. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι να συνδέσουμε το αφορολόγητο που δικαιούνται οι πολίτες με ένα συγκεκριμένο ποσό που θα καταναλώσουν με πλαστικό χρήμα» επεσήμανε ο κ. Αλεξιάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ