Αλεξιάδης: Δεν μπορώ να ακούω για 12.000 αφορολόγητο στους αγρότες

Αλεξιάδης: Δεν μπορώ να ακούω για 12.000 αφορολόγητο στους αγρότες
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, σε δηλώσεις που έκανε απέρριψε το αίτημα για 12.000 αφορολόγητο σημειώνοντας ότι, δεδομένου ότι δε φορολογείται η επιδότηση, πρακτικά θα σημαίνει ότι κανένας αγρότης δε θα πληρώνει φόρους.

«Δεν μπορώ να ακούω για 12.000 αφορολόγητο, τη στιγμή που δεν φορολογείται η επιδότηση» είπε, εξηγώντας ότι «στις 12.000 που έχουν αίτημα οι αγρότες, αντιστοιχεί στο 96% των φορολογικών τους δηλώσεων, κάτι που σημαίνει ότι κανένας δεν θα πληρώνει φόρους». «Είμαι διατεθειμένος να πάω οπουδήποτε για να κάνω διάλογο με τους αγρότες», σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης στέλνοντας νέο μήνυμα στους αγρότες, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι αναφέρεται «σε ουσιαστικό διάλογο».

«Η κυβέρνηση κάνει υπομονή και έκκληση για διάλογο: Να έρθουν οι αγρότες όπου θέλουν και να κουβεντιάσουμε», είπε ο αναπληρωτής Υπουργός. Αναφερόμενος, τέλος στο ζήτημα της φορολόγησης καπνού, αλκοόλ και πετρελαίου, σημείωσε ότι, «έχουμε ήδη δεδομένα ότι για την αύξηση της και πήραμε το μάθημά μας», εννοώντας τη χαμηλή εισπραξιμότητα και τη φοροδιαφυγή, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη στρατηγική της επιβολής νέων φόρων: «Δεν έχουμε τη λογική φόροι, φόροι, φόροι, αλλά να έχουμε εισπραξιμότητα από αυτούς που έχουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ