Αλεξιάδης:«Δεν είπα ποτέ ότι θα μπει αναδρομικός φόρος στα εισοδήματα»

Αλεξιάδης:«Δεν είπα ποτέ ότι θα μπει αναδρομικός φόρος στα εισοδήματα»
O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, διαψεύδει τις πληροφορίες για αναδρομικό φόρο στα εισοδήματα το 2016 και κάνει λόγο για προσπάθεια απαξίωσης και παραπληροφόρησης των πολιτών.

«Δεν είπα ποτέ ότι θα μπει αναδρομικός φόρος στα εισοδήματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Ο ίδιος σημείωσε ότι αισθάνεται αδικημένος για τις δηλώσεις που του αποδόθηκαν και τόνισε ότι για το 2015 συνεχίζουμε να μαζεύουμε αποδείξεις, προκειμένου να χτυπηθεί
η φοροδιαφυγή. Παράλληλα, σημείωσε ότι το αφορολόγητο ισχύει.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης επεσήμανε ότι από το 2016 κάθε δαπάνη που μπαίνει στη φορολογική δήλωση θα είναι με πλαστικό χρήμα. «Από 1/1/2016 θέλουμε να συνδέσουμε το χτίσιμο αφορολογήτου με αποδείξεις μέσω πλαστικού χρήματος ή με τραπεζική συναλλαγή», δήλωσε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι εξαιρούνται από τη διαδικασία όσοι είναι άνω των 75 ετών και όσοι διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές που δεν υπάρχουν POS και ίντερνετ.

Για τα τέλη κυκλοφορίας τόνισε ότι αναμένονται αλλαγές από το 2017, ενώ έκανε γνωστό ότι πάνω από 1.100.000 ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν καταθέσει πινακίδες και πολλοί από αυτούς δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας. Για το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δεν άφησε περιθώρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ