Θές αφορολόγητο; Κάνε συναλλαγές με ... κάρτα

Θές αφορολόγητο; Κάνε συναλλαγές με ... κάρτα
Το ενδεχόμενο να συνδεθεί το αφορολόγητο που προβλέπει η φορολογική κλίμακα για μισθωτούς και συνταξιούχους –και το οποίο φτάνει στις 9500 ευρώ- με την υποχρέωση διενέργειας συναλλαγών μέσω «πλαστικού χρήματος» (πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας) εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Όπως υποστήριξε ο κύριος Αλεξιάδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84, το υπουργείο Οικονομικών δέχεται εισηγήσεις οι δαπάνες μέσω της κάρτας να αναγνωρίζονται ως «αφορολόγητο». Δηλαδή, για τη χορήγηση του αφορολογήτου, απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι η πραγματοποίηση συναλλαγών μέσω του «πλαστικού χρήματος».

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να αξιοποιηθεί το μέτρο για την αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ, και να αξιοποιηθεί η «εμπειρία» που αποκόμισαν οι πολίτες από την περίοδο τωνcapital controls.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Αλεξιάδη:

«Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην χτίζεται το αφορολόγητο μόνον με την κάρτα. Θέλει κάποιος να εμφανίσει κάποιο αφορολόγητο; Γιατί λόγου χάρη να μην πει στον φορολογούμενο ότι αυτό που έχεις δαπανήσει μέσω της κάρτας, σου το αναγνωρίζω. Δεν λέω ότι θα γίνει αυτό. Αναφέρω εισηγήσεις που δεχόμαστε σε σχέση με τις πιστωτικές κάρτες. Θα τις χρησιμοποιήσουμε γιατί είναι ασφαλής μέθοδος και ώστε να έχει εικόνα το δημόσιο για το τι ακριβώς χαλάει ο πολίτης και να μην χρειάζεται να ταλαιπωρείται με αποδείξεις κ.λπ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ