Ολα σε ένα το εκκαθαριστικό του 2012.

Ολα σε ένα το εκκαθαριστικό του 2012.
Δεν φτάνει που θα αρχίσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2012 να μας παρακρατούν από το μισθό μας την εισφορά αλληλεγγύης του 2013, θα πληρώσουμε νωρίτερα και την εισφορά του 2012. Αυτή θα αποτυπωθεί όχι σε ένα πολυεκκαθαριστικό όπως συνέβη φέτος αλλά στο ετήσιο εκκαθαριστικό φορολογίας εισοδήματος.

Διαβάστε επίσης:

Στο στόχαστρο νέοι και γέροι

Θα αφαιρείται από το μισθό μας η εισφορά αλληλεγγύης

Η τροπολογία κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή και προβλέπει κατάργηση του αφορολογήτου των 30.000 ευρώ που θέσπισε πέρυσι η κυβέρνηση για τους νέους κάτω των 35 ετών που θα έκαναν τώρα το επαγγελματικό τους ξεκίνημα.

Επίσης η τροπολογία προβλέπει ότι το δημόσιο θα μπορεί να εγκαταλείπει χωρίς αποζημίωση κτήρια που έχει νοικιάσει ακόμη και η εγκατάλειψη γίνει πριν λήξει το μισθωτήριο συμβόλαιο.

Όσον αφορά στο εκκαθαριστικό του 2012, το υπουργείο Οικονομικών υπόσχεται ότι θα προχωρήσει σε ευκολίες πληρωμής για το εκκαθαριστικό του 2012 προκειμένου να μην πέσουν όλα τα βάρη μαζί στους φορολογούμενους. Μέριμνα λαμβάνεται και για τους ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι θα πρέπει και αυτοί να πληρώσουν νωρίτερα το τέλος επιτηδεύματος

Έτσι που έγιναν τα πράγματα, με το εκκαθαριστικό του 2012 θα πρέπει να πληρώσουμε:

  1. Την εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2011
  2. Τον φόρο εισοδήματος για τα εισοδήματα του 2011 ο οποίος θα είναι σαφώς μεγαλύτερος καθώς θα λείψουν οι φορολογικές απαλλαγές ενώ θα φανούν οι επιπτώσεις και από τη μείωση του αφορολογήτου.
  3. Τον φόρο επιτηδεύματος των ελεύθερων επαγγελματιών

Δείτε το κείμενο της τροπολογίας στο συνημμένο αρχείο.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΝΤΕ ΚΙΚ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ