Εως σήμερα η 1η δόση του πολυεκκαθαριστικού

Εως σήμερα η 1η δόση του πολυεκκαθαριστικού
Λήγει σήμερα εκτός απροόπτου η προθεσμία καταβολής της 1ης δόσης του πολυεκκαθαριστικού. Οι φορολογούμενοι έχουν προθεσμία έως σήμερα για να πληρώσουν την 1η δόση ενώ αν δώσουν όλα τα χρήματα μαζεμένα θα έχουν και έκπτωση 5%.

Ποιοι εξαιρούνται

Ο νόμος προβλέπει ότι οι μακροχρόνια άνεργοι καθώς και όσοι λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ, δεν πρέπει να πληρώσουν εισφορά αλληλεγγύης. Έτσι, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να πάρει τη λίστα των ανέργων από τον ΟΑΕΔ προκειμένου να περιορίσει την αποστολή «λυπητερών» σε ανέργους που δεν έχουν καμία υποχρέωση να πληρώσουν. Παρά τη διασταύρωση των στοιχείων του υπουργείου Οικονομικών με αυτά του ΟΑΕΔ, υπήρξαν χιλιάδες άνεργοι που παρέλαβαν εκκαθαριστικό.

Δείτε ποιοι θα είναι αυτοί μέσα από τις οδηγίες που απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου.

• 1. όσοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας για το έτος 2011 εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

• 2. Η εξαίρεση ισχύει ακόμη κι αν το 2010 είχαν εμφανιστεί εισοδήματα στη φορολογική δήλωση. Βέβαια, θα εξεταστεί αν κατά την ημερομηνία βεβαίωσης του φόρου (31/08/2011) υπήρχαν πραγματικά εισοδήματα ή όχι.

• 3. Δεν θα αποσταλούν εκκαθαριστικά σε όσους συμπεριλαμβάνονται στην συγκεκριμένη λίστα με τους ανέργους του ΟΑΕΔ αλλά το 2010 είχαν πραγματικό εισόδημα μόνο από μισθωτές υπηρεσίες.

• 4. Στους υπόλοιπους άνεργους η αποστολή εκκαθαριστικών θα γίνει κανονικά ενώ όσοι δικαιούνται την εξαίρεση θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση για νέα εκκαθάριση.