Ιδού οι φοροφυγάδες που πάνε... "κορυδαλλό"

Ιδού οι φοροφυγάδες που πάνε... "κορυδαλλό"
«Ενεργοποιείται» ελέω τρόικας και μειωμένων εσόδων ο νόμος που προβλέπει ποινές φυλάκισης μέχρι και 20 χρόνια για όσους έχουν διαπράξει φοροδιαφυγή άνω των 75.000 ευρώ και για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 150.000 ευρώ.

Στη λίστα των μεγάλων φοροφυγάδων που διαθέτει το ΣΔΟΕ υπάρχουν γιατροί, αστρολόγοι, κατασκευαστές, κομμωτές και τουριστικά γραφεία.

Από την έρευνα του ΣΔΟΕ εντοπίστηκαν έξι γιατροί που δήλωσαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια εισόδημα 6,2 εκατ. ευρώ, αλλά στις καταθέσεις τους βρέθηκαν κρυμμένα άλλα 11 εκατ. Ευρώ, ένας αστρολόγος, ο οποίος ενώ είχε τραπεζικές καταθέσεις άνω των 4 εκατ. ευρώ δεν είχε δηλώσει ούτε ένα ευρώ στην Εφορία, ένας κομμωτής με δήλωση μικρότερη κατά 1,5 εκατ. Ευρώ από τις καταθέσεις του, μία κατασκευαστική εταιρεία οι ιδιοκτήτες της οποίας δεν μπορούν να δικαιολογήσουν καταθέσεις 16 εκατ. ευρώ, αλλά και μεγάλο σούπερ μάρκετ με καταθέσεις 35 εκατ. ευρώ, τα οποία ο ιδιοκτήτης του δεν μπορεί να δικαιολογήσει όταν αντιπαραβάλλονται με τις φορολογικές δηλώσεις του.

Στην ίδια λίστα περιλαμβάνεται ένα μεγάλο τουριστικό γραφείο με έδρα σε νησί του Ιονίου, με αδήλωτα εισοδήματα άνω των 3 εκατ. ευρώ. Το τουριστικό γραφείο νοίκιαζε πολυτελείς βίλες σε όλη την Ελλάδα έναντι 15.000 έως 30.000 ευρώ την εβδομάδα.

Κάποιοι από τους γιατρούς υπό τον φόβο της «διαπόμπευσης» συμβιβάστηκαν με την Εφορία και πληρώνουν ήδη τους πρόσθετους φόρους και τα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ