Ο λογαριασμός του «πολυεκκαθαριστικού»

Ο λογαριασμός του «πολυεκκαθαριστικού»
Κατέφτασαν τα «πολεκκαθαριστικά» τα οποία περιλαμβάνουν πέντε από τους φόρους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Συνολικά, οι πολίτες θα κληθούν να καταβάλουν περί τα 1,82 δισεκατομμύρια ευρώ. Πόσα αντιστοιχούν στον καθένα από εμάς; Ετοιμάσαμε για εσάς αναλυτικούς πίνακες και παραδείγματα έτσι ώστε να υπολογίσετε αυτό που σας αναλογεί και να προετοιμαστείτε αν δεν έχετε ήδη πάρει στα χέρια σας τη λυπητερή.

Διαβάστε επίσης:

Ο φόρος του 2012 με τα νέα μέτρα

τελευταία ενημέρωση 8/10/2011

Συνολικά, μπορείτε να πληρώσετε το ποσό του εκκαθαριστικού σε έξι δόσεις. Προσοχή όμως: καμία δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 300 ευρώ. Έτσι, είναι πολύ πιθανό οι περισσότεροι να κληθούν να αποπληρώσουν σε δύο ή τρεις δόσεις. Αν έχετε ήδη παραλάβει το πολυεκκαθαριστικό, η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί μέσα στον Σεπτέμβριο ενώ αν το εκκαθαριστικό έρθει από εδώ και στο εξής, η πρώτη δόση θα πρέπει να αποπληρωθεί τον Οκτώβριο. Δεν βεβαιώνονται ποσά μέχρι 27 ευρώ ενώ αν πληρώσετε εφάπαξ, υπάρχει έκπτωση 5%. Στην σχετική εγκύκλιο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, δυστυχώς δεν υπάρχει πρόβλεψη για συμψηφισμό του ποσού που θα κληθούμε να πληρώσουμε με το πολυεκκαθαριστικό, με τυχόν επιστροφή φόρου από το εκκαθαριστικό της κανονικής φορολογικής δήλωσης. Ανοικτό πάντως έιναι το ενδεχόμενο το υπουργείο Οικονομικών να επανέλθει με νεώτερες οδηγίες και για το συγκεκριμένο θέμα.

Οι πέντε φόροι και έκτακτες εισφορές που θα περιλαμβάνει το εκκαθαριστικό είναι οι εξής. Κάνοντας «κλικ» στον τίτλο κάθε φόρου, θα μεταβείτε στο αντίστοιχο άρθρο που περιλαμβάνει τους πίνακες και τα αναλυτικά παραδείγματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ