Πώς θα πάρεις πίσω τα λεφτά σου από την εφορία

Πώς θα πάρεις πίσω τα λεφτά σου από την εφορία
Μια πρώτη λύση στα άπειρα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά τη βεβαίωση του ΕΝΦΙΑ δόθηκε. Με απόφαση της γ.γ. δημοσίων εσόδων, δεν θα συμψηφίζονται τα χρήματα που κάνει να παίρνουν με τις οφειλές λόγω ΕΝΦΙΑ. Υπάρχουν βέβαια προϋποθέσεις. Να πώς διαμορφώνεται η κατάσταση.

Όσοι δικαιούνται επιστροφή φόρου είτε από ΦΠΑ είτε από φόρο εισοδήματος είτε από οποιαδήποτε άλλη αιτία, θα μπορούν να πάρουν κανονικά τα χρήματά τους καθώς με απόφαση της Κατερίνας Σαββαίδου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, οι οφειλές από τον ΕΝΦΙΑ θα λογίζονται ως μη υφιστάμενες. Όχι όμως επ’ αόριστον αλλά μόνο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Μετά, η οφειλή θα αναγνωρίζεται κανονικά. Η απόφαση αναφέρει:

«Χρηματικές απαιτήσεις οφειλετών έναντι του Δημοσίου εξαιρούνται από τον αυτεπάγγελτο συμψηφισμό με βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες οφειλές αυτών που έχουν προκύψει από την εκκαθάριση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (Ε.Ν.Φ.Ι.Α.) έτους 2014. Η ανωτέρω εξαίρεση παρέχεται μέχρι και την 30−9−2014.»

Εννοείται ότι όλες οι υπόλοιπες προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για να εισπράξει κάποιος επιστροφή φόρου, ισχύουν κανονικά. Δηλαδή, αν υπάρχει άλλη οφειλή μη ληξιπρόθεσμη (πχ η δεύτερη δόση του ΦΠΑ για το δεύτερο τρίμηνο του 2014) τότε ο συμψηφισμός θα γίνει κανονικά. Επίσης, χιλιάδες φορολογούμενοι που δικαιούνται να πάρουν πίσω χρήματα έχουν εγκλωβιστεί στην κοινή απόφαση του υπουργού Εργασίας και του υφυπουργού Οικονομικών η οποία προβλέπει ότι για επιστροφές που θα γίνονται μετά την 1η Ιουλίου, θα πρέπει να ελέγχεται αν υπάρχουν οφειλές και προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Θυμηθείτε το θέμα που έχει προκύψει κάνοντας κλικ εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ