«Μπιλιέτο» 2.200 ευρώ σε 132.172 Ελληνες – Ποιοι θα πληρώσουν - Τι θα γίνει με την παράταση

«Μπιλιέτο» 2.200 ευρώ σε 132.172 Ελληνες – Ποιοι θα πληρώσουν - Τι θα γίνει με την παράταση
Εφιαλτικό ήταν το Σαββατοκύριακο για 132.172 Έλληνες. Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι ήταν ματαξύ των περίπου 300.000 Ελλήνων που αποφάσισαν να αφήσουν τις παραλίες και να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση. Το αποτέλεσμα τους άφησε με το στόμα ανοιχτό.

Οι 132.172 Έλληνες ούτε λίγο ούτε πολύ καλούνται να πληρώσουν …292 εκατομμύρια ευρώ δηλαδή 2210 ευρώ. Από αυτά, τα 100 εκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να δοθούν μέχρι το τέλος του μήνα. Φυσικά, οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι δεν είναι οι μόνοι που πρέπει να πληρώσουν. Συνολικά, τα χρεωστικά εκκαθαριστικά θα φτάσουν στα 2,5 εκατομμύρια ενώ ο φόρος που θα κληθούν να πληρώσουν θα είναι τουλάχιστον 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Το ένα τρίτο αυτού του ποσού θα πρέπει να πληρωθεί στο τέλος Ιουλίου. Μπορούμε όλοι λοιπόν να αντιληφθούμε την κατάσταση που θα επικρατήσει στις τράπεζες μέχρι το τέλος του μήνα.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο παράτασης, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν το μεσημέρι. Μέχρι και χθες το μεσημέρι, είχαν κατατεθεί 5,45 εκατομμύρια δηλώσεις. Αν το σύνολο –το υπουργείο Οικονομικών κάνει μόνο εκτιμήσεις καθώς φέτος είναι η πρώτη φορά που υποβάλλονται δηλώσεις από όλους τους 18άρηδες που δεν θεωρούνται προστατευόμενα μέλη- τότε σήμερα θα πρέπει να υποβληθούν πάνω από 300.000 δηλώσεις. Τέτοια επίδοση δεν έχει καταγραφεί οπότε το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει εντός της ημέρας να αποφασίσει αν θα δώσει νέα πίστωση χρόνου στους τελευταίους οι οποίοι όμως –όμως προκύπτει και από τα στοιχεία που προαναφέρθηκαν- είναι και οι καλύτεροι πελάτες της εφορίας.

Διαβάστε επίσης στο fpress:

  1. Τις συνέπειες της εκπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης
  2. Τον τρόπο για να μεταθέσετε για αργότερα την πληρωμή του φόρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ