Πώς θα πληρώσεις την πρώτη δόση της εφορίας τον...Σεπτέμβριο

Πώς θα πληρώσεις την πρώτη δόση της εφορίας τον...Σεπτέμβριο
Γυρίζεις από διακοπές ή ετοιμάζεσαι για διακοπές. Δεν έχεις καθόλου χρήματα για διακοπές (το πιο πιθανό) και έρχεται το τελειωτικό χτύπημα: η εφορία. Με το θερμόμετρο στους 40 βαθμούς, σου ζητούν να πληρώσεις την 1η δόση της εφορίας μέχρι το τέλος Ιουλίου. Τι κάνεις; Παραθέτουμε όλες τις λύσεις για να μετατεθεί ο χρόνος αποπληρωμής του φόρου ακόμη και για τον …Δεκέμβριο του 2015 χωρίς να επιβληθεί ούτε ένα ευρώ σε τόκους και προσαυξήσεις. 

Βήμα 1ο: Παίρνεις τον τελευταίο λογαριασμό της πιστωτικής κάρτας στα χέρια σου και βλέπεις πότε γίνεται η εκκαθάριση των συναλλαγών. Ας υποθέσουμε ότι η εκκαθάριση γίνεται στις 23 Ιουλίου. Πηγαίνεις στην τράπεζα για να πληρώσεις την εφορία στις 24 Ιουλίου. Έτσι, επιτυγχάνεις τη μέγιστη «περίοδο χάριτος» για την πληρωμή του φόρου. Με αυτό τον τρόπο, συμβαίνουν τα εξής:

  1. Η εφορία εξοφλείται εμπρόθεσμα από την τράπεζα οπότε δεν τίθεται θέμα επιβολής προσαυξήσεων. Εσείς βέβαια, δεν έχετε βάλει ακόμη το χέρι στην τσέπη.
  2. Στις 24 Αυγούστου, εκδίδεται ο λογαριασμός του μηνός Αυγούστου. Λογικά, θα έχετε και 15 ημέρες στη διάθεσή σας μέχρι να λήξει ο λογαριασμός οπότε τα πρώτα χρήματα θα μπορείτε να τα δώσετε χωρίς καμία επιβάρυνση μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη.
  3. Να μεταθέσεις χρονικά την αποπληρωμή του φόρου στη χειρότερη περίπτωση για τον Ιούνιο του 2015 και στην καλύτερη περίπτωση για τον Δεκέμβριο του 2015, Κι όλα αυτά, χωρίς να πληρωθεί ούτε ένα ευρώ σε τόκους και προσαυξήσεις
  4. Να γλιτώσεις 15 ευρώ ανά 1000 ευρώ φόρου χωρίς να πληρώσεις τίποτα μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και από εκεί και πέρα πληρώνοντας μια δόση της τάξεως των 164,17 ευρώ (στη χειρότερη περίπτωση) έως 82,08 ευρώ (ανά 1000 ευρώ φόρου) στην καλύτερη περίπτωση.

Βήμα 2ο: Ζητάς να πληρωθεί η κάθε δόση της εφορίας σε δόσεις. Έτσι, επιτυγχάνεις τη μέγιστη περίοδο αποπληρωμής. Ο πίνακας που ακολουθεί δείχνει πότε ακριβώς θα γίνει η πληρωμή.

Βήμα 3ο: πληρώνεις τους λογαριασμούς της πιστωτικής κάρτας εμπρόθεσμα διότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να μην επιβαρυνθείς με τους τόκους που επιβάλλει η τράπεζα. Επίσης, πληρώνεις ολόκληρο το ποσό που αναγράφεται στον λογαριασμό και όχι μόνο την ελάχιστη καταβολή.

Ακολουθώντας αυτά τα τρία βήματα μπορείς:

Οι πίνακες που δημοσιεύει το fpress.gr εξειδικεύουν όλα τα σενάρια πληρωμής φόρου μέσω πιστωτικής κάρτας που διατίθενται αυτή τη στιγμή στην αγορά. Θα τους δείτε όλους κάνοντας κλικ εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ