Φόρος στις φωτοτυπίες, στα mp3, στα καλλυντικά και στα τεστ εγκυμοσύνης

Φόρος στις φωτοτυπίες, στα mp3, στα καλλυντικά και στα τεστ εγκυμοσύνης
Και γιατί να πληρώνω εγώ για τους υδραυλικούς; Πώς δικαιολογείται να χρεωνόμαστε για το μέγαρο της Ιεράς Συνόδου που δεν θα κατασκευστεί ποτέ; Αγρότης είμαι εγώ να πληρώνω τον ΟΓΑ; Είναι σωστό να επιβάλλεται εισφορά στα στεγαστικά δάνεια που είναι όση και το επιτόκιο της ΕΚΤ;

Σε πεδίο άσκησης εντονότατης κριτικής έχει μετατραπεί η ειδική ιστοσελίδα που δημιούργησε το υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να δώσει βήμα στους ίδιους τους πολίτες να «καταγγείλουν» τους φόρους υπέρ τρίτων ή άλλες χρεώσεις τις οποίες υφίστανται. Η ιστοσελίδα φιλοξενεί ήδη περισσότερα από 100 σχόλια τα περισσότερα εκ των οποίων είναι ανώνυμα (και ελάχιστα αν αναλογιστεί κανείς τον πληθυσμό στον οποίο επιβάλλονται οι φόροι υπέρ τρίτων). Έτσι, το φαινόμενο η μία ομάδα να καταγγέλλει την άλλη έχει γίνει πολύ συνηθισμένο. Χαρακτηριστικά είναι τα ακόλουθα ενδεικτικά παραδείγματα τα οποία αντιγράφουμε από τη σχετική ιστοσελίδα (http://ggevm.cloudapp.net/)

 • Στον φόρο μεταβίβασης (αγοράς) ακινήτου που είναι σήμερα 3% επιβάλλεται επιπλέον 3% επί του φόρου ως δημοτικός φόρος
 • Σε κάθε ίδρυση , ή αύξηση εταιρικού κεφαλαίου προσωπικών εταιρειών ΟΕ ,ΕΕ , υπάρχει η υποχρέωση υπέρ τρίτων ( ταμείο Νομικών , και ταμείο πρόνοιας των Δικηγόρων) το ποσοστό των 1% και 0,5% αντίστοιχα , ανεξάρτητα από την συμμετοχή Δικηγόρου στην ίδρυση ή στην αύξηση .
 • Σε συσκευές που εισάγονται στην Ελλάδα υπάρχει ειδικό τέλος για πνευματικά δικαιώματα 6% σε συσκευές αναπαραγωγής ήχου. Καθιστά τα mp3 playersακριβότερα στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης. Πρόκειται άδικο τέλος. Αποδίδεται σε μια ένωση καλλιτεχνών με αδιαφανείςδιαδικασίες και χωρίς ελεγκτικό μηχανισμό.
 • Ολοι πληρώνουμε φόρο 4% στο λευκόχαρτί Α4 που χρησιμοποιούμεκάθε μέρα στο γραφείο ,στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο. Το φόρο αυτόν τον εισπράτουν τέσσερες συντεχνίες,εκδότες, συγγραφείς, εικαστικοί, φωτογράφοι,βάσει του ν.2121/1993,περί πνευματικών δικαιωμάτων.
 • Οι εταιρίες που παράγουν ή εισάγουν ιατροτεχνολογικά προϊόντα, πληρώνουν 1% επί των πωλήσεών τους στην ελληνική αγορά στον ΕΟΦ. Ποια θεωρούνται ιατροτεχνολογικά προϊόντα;;;; ΜΕ απόφαση ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΟΦ, θεωρούνται τα τεστ εγκυμοσύνης, οι γάζες, οι ελαστικοί επίδεσμοι, τα πιεσόμετρα και άλλα πολλά, ΑΠΛΑ προϊόντα
 • Εισφορά 1% υπέρ Ε.Ο.Φ. της πώλησης καλλυντικών προϊόντων (είτε από την Ε.Ε. είτε από τρίτες χώρες ) επί της χονδρικής τιμής…. Υπόχρεος για την καταβολή είναι ο εισαγωγέας καλλυντικών. έλεος…..
 • Ο Ειδικός Λογαριασμός Ιδιωτικής Γενικής Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Ι.Γ.Ε.) έχει καταργηθεί με το άρθρο 2 του νόμου 3597/2008. Τα έσοδα που προκύπτουν υπέρ του (πρώην) Ε.Λ.Ι.Γ.Ε., από κρατήσεις υπέρ τρίτων, από φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης και γονείς των μαθητών, από το 2008 αποτελούν έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού.
 • Προκειμένου να βγάλω άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου, πλήρωσα παράβολο δημοσίου 7,63 ευρώ και παράβολο χαρτοσήμου 29,35 ευρώ εκ των οποίων πλήρωνα και για τον ΟΓΑ.
 • Στην πληρωμή εισφοράς στο Ταμείο Ελευθέρων Επαγγελματιών ΟΑΕΕ (κλ. Σύνταξης και Ασθενείας) υπάρχει και επιπλέον εισφορά υπερ τρίτων ΟΑΕΔ-ΟΕΕ 30 Ευρώ
 • Σε καθε εκκλησιαστικο εργο υπαρχουν οι εξης παραλογες κρατησεις : 4% υπερ ΤΠΟΕΚΕ 2% υπερ συνοδικου μεγαρου που δεν προκειται να κτιστει ποτε,1% υπερ της Αποστολικης Διακονίας. Επισης στήν μισθοδοσια των κληρικων γινεται κρατηση υπερ ενος Περιοδικου Εκκλησια σε ποσοστο επι του μισθου γεγονος παρανομο Σε καθε αποδειξη εισπραξης ιεροτελεστειων γινεται κρατηση 2,4% ως χαρτόσημο!!!
 • Παρακάτω ακολουθεί παράθεση από τον ιστότοπο της Ελληνικής Αστυνομίας. Παράβολα είσπραξης εσόδων. – Παράβολο χαρτοσήμου: Για διαβατήριο πενταετούς διάρκειας παράβολο ονομαστικής αξίας 22 ευρώ + 20% ΟΓΑ = συνολική αξία 26,40 ευρώ (άνω των 14 ετών). Για διαβατήριο διάρκειας 13 μηνών, παράβολο ονομαστικής αξίας 9 ευρώ + 20% ΟΓΑ = συνολική αξία 10,80 ευρώ.
 • τα στεγαστικά δανεια επιβαρύνονται με την επιβολή εισφοράς του Ν. 128/75 υπερ εξαγωγέων! Η χρεωση ειναι της ταξης του 0,12%. Η Ε.Ε το θεωρει παρανομο αλλα εξακολουθει να επιβαλεται.
 • Ειδικός φόρος 4% αναγράφεται επί του εισιτηρίου, άγνωστο υπέρ ποιου εισπράττεται.
 • Με έναν «μυστήριο συντεχνιακό» Νόμο (που ισχύει από 8ετίας περίπου αν θυμάμαι καλά) για να θεωρήσει την οικοδομική άδεια για ρεύμα η πολεοδομία, πρέπει υποχρεωτικά να προσκομίσουμε κάποια βεβαίωση του εγκαταστάτη τεχνίτη υδραυλικού ΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από το σύλλογό του. Έτσι δίνουμε κοροϊδίστικα ένα γερό χαράτσι 100 €.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ