Προσοχή: Λογιστές –μαϊμοὐ

Προσοχή: Λογιστές –μαϊμοὐ
Πάνω από 40 περιπτώσεις λογιστών -μαϊμού, που έχουν πραγματοποιήσει ενάρξεις και μεταβολές σε εφορίες χωρίς να διαθέτουν νόμιμη ταυτότητα, καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Σε επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη, ο πρόεδρος του ΟΕΕ Γ. Κυδωνάκης επισημαίνει ότι μόνον στο χρονικό διάστημα από 3 -25 Οκτωβρίου καταγράφηκαν 42 τέτοιες περιπτώσεις λογιστών ως απόρροια της «απαράδεκτης» εγκυκλίου του κ. Θεοχάρη για την έναρξη ή μεταβολή εργασιών λογιστή - φοροτεχνικού χωρίς την προσκόμιση επαγγελματικής ταυτότητας σε ισχύ (ΠΟΛ.1228/4.10.2013).

«Επαναφέρουμε το αίτημά μας ότι για οποιαδήποτε εργασία λογιστή φοροτεχνικού στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να είναι αναγκαία η επίδειξη της ταυτότητας του λογιστή φοροτεχνικού και για ηλεκτρονικές υπηρεσίες η διασύνδεση με το μητρώο του Οικονομικού Επιμελητηρίου.
» Είμαστε βέβαιοι ότι η ορθότητα και η αποτελεσματικότητα της πρότασής μας εξουδετερώνει τις όποιες αντιστάσεις υπάρχουν σε πιθανά υπηρεσιακές και λοιπές αντίθετες απόψεις που επιθυμούν τη διατήρηση του χωρίς έλεγχο προηγούμενης κατάστασης» αναφέρεται στην επιστολή του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ