Ηράκλειο: Συνελήφθη ξενοδόχος που έπαιρνε πίσω εκβιαστικά μέρος του μισθού των εργαζόμενων του

Ηράκλειο: Συνελήφθη ξενοδόχος που έπαιρνε πίσω εκβιαστικά μέρος του μισθού των εργαζόμενων του

Ο 46χρονος απειλούσε τους νεαρούς εργαζόμενους του ότι εάν δεν του επέστρεφαν πίσω χρήματα δεν θα τους έδινε τα δικαιολογητικά για το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ. 

Στη σύλληψη ενός 46χρονου ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στο Ηράκλειο προχώρησαν οι Αρχές μετά από καταγγελία που έκαναν σε βάρος του τρεις εργαζόμενοι του, (δύο γυναίκες ηλικίας 21 και 22 ετών και ένας άνδρας 23 ετών).

Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου έδινε κανονικά τα χρήματα για τους μισθούς των εργαζομένων αλλά στη συνέχεια τα ζητούσε πίσω. Οι εργαζόμενοι ανέφεραν ότι από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο ο ξενοδόχος τους ανάγκαζε να επιστρέφουν μέρος των αποδοχών τους οι οποίες προβλέπονταν από τη συλλογική σύμβαση εργασίας.

Ο ξενοδόχος συνελήφθη την ΠΈΜΠΤΗ (3/11) κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, ο ξενοδόχος έλαβε 500 ευρώ- σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα- από 23χρονο, ποσό που του είχε καταβληθεί ως αποζημίωση απόλυσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε στις 25 Οκτωβρίου, όταν ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης, βρέθηκε στην εισαγγελία Ηρακλείου προκειμένου να καταθέσει στοιχεία, τα οποία είχαν προκύψει από καταγγελίες εργαζομένων του ξενοδοχείου στο σωματείο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ξενοδόχος φέρεται να τους απειλούσε εάν δεν επέστρεφαν τμήμα του μισθού, δεν θα τους έδινε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν στον ΟΑΕΔ για να πάρουν το επίδομα ανεργίας με τη λήξη της τουριστικής σεζόν.

Έτσι, ζαχαροπλάστης υπάλληλος που εμφανιζόταν να παίρνει 1.100 ευρω, τελικά έπαιρνε 770, σύμφωνα με τον ίδιο. Ανάλογη τακτική ακολουθούσε ο επιχειρηματίας και με τους υπόλοιπους ξενοδοχοϋπαλλήλους του και όχι μόνο φέτος, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με τον κ. Κοκολάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ