Μητσοτάκης για διανομείς: Αποκαθιστούμε μια πολύχρονη αδικία – Πότε θα δικαιούνται ειδική αποζημίωση

Μητσοτάκης για διανομείς: Αποκαθιστούμε μια πολύχρονη αδικία – Πότε θα δικαιούνται ειδική αποζημίωση

Ειδική αποζημίωση θα δικαιούνται όσοι διανομείς χρησιμοποιούν δικό τους εξοπλισμό, όπως αναφέρει σε ανάρτηση του ο πρωθυπουργός.

 

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτηση του στο facebook, επισήμανε την υποχρέωση να παρέχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό στους εργαζομένους τους έχουν από σήμερα οι επιχειρήσεις στον κλάδο της διανομής.

«Αποκαθιστούμε, σήμερα, μία πολύχρονη αδικία σε βάρος των εργαζόμενων στον κλάδο της διανομής. Στο εξής, οι ψηφιακές πλατφόρμες οφείλουν να τους παρέχουν την μοτοσυκλέτα και το προστατευτικό κράνος για τις μετακινήσεις τους. Και ακόμη, αδιάβροχη προστασία, γάντια και ανακλαστικό γιλέκο. Ενώ, αν οι ίδιοι θέλουν να χρησιμοποιούν δικό τους μέσο και εξοπλισμό, θα δικαιούνται ειδική αποζημίωση», σημειώνει ο πρωθυπουργός.

Υπ. Εργασίας: Εως 120 ευρώ η αποζημίωση στους διανομείς για κράνος, χρήση ιδιωτικής μηχανής

Όπως υπογραμμίζει, την εργοδοτική αυτή υποχρέωση ορίζει ο Νόμος για την Προστασία της Εργασίας, που ψήφισε η κυβέρνηση, παρά τη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η εφαρμογή του είναι η απάντηση μιας πολιτείας που νοιάζεται για τον εργαζόμενο. Και που, σε δύσκολους καιρούς, με τους μισθούς χαμηλούς ακόμη στην Ελλάδα, προσπαθεί να ανακουφίζει την καθημερινότητά του, διευρύνοντας τα δικαιώματά του. Με πράξεις!», καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ