Πελώνη: Το οκτάωρο κατοχυρώνεται σε ειδικό άρθρο του νομοσχεδίου για τα εργασιακά

Πελώνη: Το οκτάωρο κατοχυρώνεται σε ειδικό άρθρο του νομοσχεδίου για τα εργασιακά

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συκοφαντεί ένα ν/σ που δεν έχει τεθεί σε διαβούλευση», υποστήριξε η κυβερνητική Εκπρόσωπος

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά 90,1 FM», η κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, τόνισε πως το οκτάωρο κατοχυρώνεται σε ειδικό άρθρο του νομοσχεδίου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συκοφαντεί ένα νομοσχέδιο, το οποίο δεν έχει τεθεί σε διαβούλευση, του οποίου τις λεπτομέρειες δεν έχει διαβάσει. Διαστρεβλώνει τα πράγματα, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση καταργεί το οκτάωρο και καθιερώνει δεκάωρο εργασίας», ανέφερε και προσέθεσε ότι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, είναι μία ρύθμιση που ισχύει εδώ και 30 χρόνια.

«Προφανώς είναι στο χέρι του εργαζόμενου -και μόνο με δική του συμφωνία- να κάνει χρήση, εφόσον θέλει να δουλέψει κάποιες ημέρες περισσότερο για να πάρει άδεια κάποιες άλλες ημέρες», σχολίασε η κ.Πελώνη..

«Είναι ένα νομοσχέδιο, που αντιμετωπίζει πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, που δεν κλείνει τα μάτια στις εξελίξεις, καταιγιστικές στην αγορά εργασίας, με ψηφιακές πλατφόρμες, με την τηλεργασία. Αντιμετωπίζει, όλα αυτά τα ζητήματα και προστατεύει το οκτάωρο και το πενθήμερο της εργασίας και με σύγχρονες μεθόδους της τεχνολογίας, όπως είναι η ψηφιακή κάρτα εργασίας», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Θα συνιστούσα ψυχραιμία. Και προφανώς να διαβαστεί και να συζητηθεί το νομοσχέδιο, όταν τεθεί σε διαβούλευση Να μην διαστρεβλώνουμε, να μην δημιουργούμε fake news, πριν καν παρουσιαστεί. Είναι ένα νομοσχέδιο που έχει πολλές ρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων, υπέρ των γυναικών. Θεσμοθετεί νέες άδειες, όπως άδεια πατρότητας και ακολουθεί βέλτιστες πρακτικές ευρωπαϊκών χωρών, που αφορούν και στην ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής και οικογενειακής ζωής», δήλωσε χαρακτηριστικά, σχετικά με το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ