Μηδενίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές για όσους έχουν «μπλοκάκι»

Ποιοι θα κερδίσουν έως και 4200 ευρώ από το νέο πρόγραμμα

Μηδενίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές για όσους έχουν «μπλοκάκι»

Ανήκετε στην κατηγορία των εργαζομένων που αμείβονται με «μπλοκάκι» αλλά στην πραγματικότητα παρέχετε υπηρεσίες ως μισθωτοί; Η κυβέρνηση σας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσετε σχέση εξαρτημένης εργασίας χωρίς ο εργοδότης σας να πληρώνει ούτε ένα ευρώ για ασφαλιστικές εισφορές. Το «δώρο» θα παραμείνει ενεργό για τουλάχιστον έναν χρόνο και αφορά στους «μπλοκάκηδες» που έχουν ήδη δηλωθεί στο ηλεκτρονικό μητρώο του ΕΦΚΑ.

 

Η κυβερνητική εξαγγελία η οποία σχεδιάστηκε με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Εργασίας, ουσιαστικά αφορά στους «μπλοκάκηδες» οι οποίοι, σε συνεννόηση με τους εργοδότες τους, εκμεταλλεύτηκαν τη διάταξη του άρθρου 39 παράγραφος 9 για να «μοιραστούν» τις ασφαλιστικές εισφορές. Με βάση τη συγκεκριμένη διάταξη, όσοι έχουν μέχρι δύο εργοδότες με μπλοκάκι, μπορούν να ζητήσουν από τον εργοδότη τους, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει σύμβαση η οποία και θα έχει καταγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας, να πληρώνει τα δύο τρία των ασφαλιστικών εισφορών που αναλογούν, με τον εργαζόμενο να πληρώνει το υπόλοιπο ένα τρίτο.

Για περίπου 40.000 «μπλοκάκηδες» που έχουν καταγραφεί στο ηλεκτρονικό αρχείο της ΗΔΙΚΑ λόγω των συμβάσεων, το πρόγραμμα που σκοπεύει να υλοποιήσει η κυβέρνηση, προβλέπει τα εξής:

  1. Ο εργοδότης δεν θα πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές για 12 μήνες
  2. Το ανώτατο ποσό μηνιαίας επιδότησης θα είναι τα 350 ευρώ ανά μήνα
  3. Ο εργοδότης θα υποχρεούται να μετατρέψει τη σύμβαση σε αορίστου χρόνου
  4. Δεν θα μπορεί να απολύσει τον εργαζόμενο και για 12 μήνες μετά τη λήξη της περιόδου επιδότησης
  5. Δεν θα μπορεί να κάνει καμία μείωση προσωπικού για όλο το χρονικό διάστημα που θα ισχύει η περίοδος επιδότησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ