Γιατί το να απολυθείτε δεν σημαίνει το τέλος της καριέρας σας

Γιατί το να απολυθείτε δεν σημαίνει το τέλος της καριέρας σας
Σίγουρα το να απολυθεί κανείς δεν είναι ποτέ μια ιδανική κατάσταση . Ωστόσο , υπάρχουν κάποια μέτρα που μπορείτε να πάρετε αμέσως για να σας βοηθήσουν να ανακτήσετε την αυτοπεποίθηση σας και να εξασφαλίσετε μια νέα θέση εργασίας.

Πρώτα απ' όλα διώξτε όλες τις κακές σκέψεις από το κεφάλι σας. Προσπαθείστε να συγκεντρώσετε τις σκέψεις σας και να βρείτε τον εαυτό σας. Την πρώτη μέρα μετά την απόλυση σας επικεντρωθείτε στον εαυτό σας, αλλά την δεύτερη πρέπει να αρχίσετε να πράττετε.

Αρχικά ρίξτε μια ματιά στην εμπειρία σας και προσπαθείστε να εντοπίσετε τους λόγους που απολυθήκατε.Ήταν αποτέλεσμα της συρρίκνωσης της εταιρείας (μείωση προσωπικού για οικονομικούς λόγους); Μήπως η θέση που είχατε δεν ανταποκρινόταν στις ικανότητες σας; Ή ο νέος ιδιοκτήτης έφερε το δικό του προσωπικό από προηγούμενη εταιρία; Το να εντοπίσετε το λόγο που απολυθήκατε θα σας φανεί πολύ χρήσιμο στο επόμενο βημα της καριέρας σας.

Στη συνέχεια , σκεφτείτε τι μάθατε από την εμπειρία αυτή. Τι ανακαλύψατε για τον εαυτό σας μέσα από αυτό; Ποια εικόνα έχετε για τον επαγγελματικό κλάδο που έχετε επιλέξει να ακολουθήσετε; Μήπως το κλίμα και η κουλτούρα της εταιρίας δεν ταιριάζει σε εσάς;

Επόμενο βήμα, ενημερώστε το βιογραφικό σας! Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να χρησιμοποιούν ξεπερασμένα βιογραφικά. Είστε έτοιμος για να ξεκινήσετε την αναζήτηση για μια θέση εργασιάς. Να θυμάστε ότι εκείυπάρχουν δουλειές , το μόνο που χρειάζεστε είναι να τις βρείτε.Στην αναζήτηση εργασίας πρέπει να ακολουθείτε ένα πρόγραμμα, όπως θα κάνατε αν δουλεύατε. Δηλαδή αν για να πάτε στη δουλειά σας ξυπνούσατε στις 8:00 π.μ. πρέπει και τώρα να ξυπνάτε στις 8:00 π.μ. .Αφιερώστε μερικές ώρες κάθε μέρα στην αναζήτηση εργασίας, και στείλτε βιογραφικά σε αγγελίες.

Τώρα που είστε άνεργος, εκτός από το να αναζητάτε εργασία αφιερώστε λίγο χρόνο σε διάφορες δραστηριότητες, όπως είναι ο εθελοντισμός. Κάτι τέτοιο θα σας βοηθούσε να γνωρίσετε νέους ανθρώπους, να κάνετε διασυνδέσεις και έτσι να βρείτε πιο εύκολα δουλειά.

Εξετάστε τη περίπτωση να βρείτε μια προσωτινή θέση εργασίας (ημιαπασχόληση, εποχιακή, πρακτική). Αυτό μπορεί να αποτελέσει μια ευκαιρία δικτύωσης και που ξέρετε, δεν είναι λίγα τα παραδείγματα αυτών που ξεκίνησαν από ημιαπασχόληση, από πρακτική ή και εποχιακη εραγασία και ετατράπηκαν σε υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης. Είναι πολλοί εργοδότες που έχουν ως τακτική να προσλαμβάνουν υπαλλήλους για ημιαπασχόληση μέχρι να δουν αν ταιριάζουν με την εταιρία τους ή ειναι καλοί στην εργασία τους, και μετά τους μετατρέπουν σε υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης.

Τέλος , αν καταλήξατε στο συμπέρασμα ότι απολύθηκατε επειδή σας έλειπαν ορισμένες δεξιότητες , επωφεληθείτε αυτής της ευκαιρίας για να βελτιώσετε τις ικανότητές σας και να αποκτήσετε νέες. Αξιοποιέιστε σωστά το ευέλικτο πια ωράριο σας και κάντε πράγματα που θα εμπλουτίσουν το βιογραφικό σας.Να θυμάστε ότι δεν είστε ο μόνος που ψάχνετε εργασία, υπάρχουν εκατομμύρια άνεργοι πλέον στην Ελλάδα που ψάχνουν για δουλεία και τα έχουν πολύ καλά με τον ευατό τους.

Το να απολυθείτε δεν σημαίνει το τέλος του κόσμου, αλλά το τέλος ενός κύκλου και η αρχή ενός νέου. Από την στιγμή που έχετε κάνει όλα τα παρπάνω βήματα έχετε όλες τις πιθανότητες να ξαναπατήσετε στα πόδια σας.

πηγή:fortune

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ