ΕΣΕΕ: Οχι στην απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων

ΕΣΕΕ: Οχι στην απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων
Την αντίθεσή του στην απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας εξέφρασε με δήλωσή του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας

Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, αναφέροντας: «Η ΕΣΕΕ παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις και είναι αντίθετη στην απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας, καθώς και στα περίεργα σενάρια της έκθεσης του ΟΟΣΑ».

«Το υπουργείο Ανάπτυξης, λίγο πριν τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, επιμένει στο προσφιλές του θέμα των Κυριακών. Οι καταστηματάρχες στις προτεινόμενες επτά περιοχές των τριών Περιφερειών της χώρας, σύμφωνα με την πιλοτική εφαρμογή λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές σε τουριστικές περιοχές για ένα έτος και, ιδιαίτερα, των ιστορικών εμπορικών κέντρων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, είναι επιεικώς απρόθυμοι να ακολουθήσουν την απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης» επισημαίνει ο κ. Κορκίδης, τονίζοντας ότι η υπουργική απόφαση, που θα εκδοθεί, μέχρι τις 7 Ιουλίου 2014, καλό θα είναι να προκύψει από διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες και να σεβαστεί τις προτάσεις των εμπορικών συλλόγων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ