Citigroup: Zητά από τους υπαλλήλους να καταγγέλλουν τις ανάρμοστες συμπεριφορές

 Citigroup: Zητά από τους υπαλλήλους να καταγγέλλουν  τις ανάρμοστες συμπεριφορές

Η A. Λίντσεϊ μήνυσε την τράπεζα στη Νέα Υόρκη, λέγοντας ότι υποβάθμισε τα παράπονά της για τον Μάνι Σινγκ , ο οποίος ήταν επικεφαλής των υπηρεσιών εκτέλεσης μετοχικών κεφαλαίων της North America Markets πριν παραιτηθεί τον περασμένο Νοέμβριο

 

 

Κορυφαίο στέλεχος της Citigroup ζήτησε από τους υπαλλήλους να μιλήσουν εάν βλέπουν ανάρμοστη συμπεριφορά, αφού ένας διευθύνων σύμβουλος μήνυσε την εταιρεία αυτή την εβδομάδα, ισχυριζόμενος ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από διευθυντή στο τμήμα μετοχών.

«Κανένας συνάδελφος δεν πρέπει ποτέ να υφίσταται διακρίσεις ή παρενόχληση», έγραψε ο Άντι Μόρτον,παγκόσμιος επικεφαλής αγορών της Citigroup, στο υπόμνημα που εστάλη την Τρίτη, το οποίο αναφερόταν σε μήνυση που κατατέθηκε πρόσφατα. «Θα αναλάβουμε αποφασιστικά μέτρα όταν διαπιστώσουμε ότι έχει σημειωθεί απαράδεκτη συμπεριφορά».
Η A. Λίντσεϊ μήνυσε την τράπεζα στη Νέα Υόρκη, λέγοντας ότι υποβάθμισε τα παράπονά για τον Μάνι Σινγκ , ο οποίος ήταν επικεφαλής των υπηρεσιών εκτέλεσης μετοχικών κεφαλαίων της North America Markets πριν παραιτηθεί τον περασμένο Νοέμβριο.

Η Λίντσεϊ κατηγόρησε τη Citigroup ότι ανέχεται ένα «διαβόητο εχθρικό» περιβάλλον στο τμήμα μετοχών της και είπε ότι ο Σινγκ την υπέβαλε σε σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση, συμπεριλαμβανομένων απειλών θανάτου.
Η Citigroup ανέφερε σε προηγούμενη δήλωση ότι θα υπερασπιστεί τους ισχυρισμούς της Λίντσεϊ .

«Μέρος του ρόλου του καθενός στη δημιουργία μιας κουλτούρας υψηλών προδιαγραφών περιλαμβάνει την ανάληψη δράσης τη στιγμή που βλέπουμε κάτι λάθος», έγραψε ο Μόρτον. "Εάν αντιμετωπίσετε ή παρατηρήσετε ανάρμοστη συμπεριφορά, μπορείτε να εκφράσετε τις ανησυχίες σας μέσω επίσημων καναλιών χωρίς φόβο αντιποίνων", συμπεριλαμβανομένων των διευθυντών, των ανθρώπινων πόρων ή της τηλεφωνικής γραμμής δεοντολογίας της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ