ΟΠΑΠ Forward: Οι στόχοι των 10 νέων επιχειρήσεων του προγράμματος

ΟΠΑΠ Forward: Οι στόχοι των 10 νέων επιχειρήσεων του προγράμματος

Οι δέκα επιχειρήσεις παρουσιάζουν τους στόχους συμμετοχής

H επέκταση των δραστηριότητων τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού, η διάθεση νέων προϊόντων, η ενίσχυση των οικονομικών τους μεγεθών και τελικά η σημαντική αύξηση των νέων θέσεων εργασίας είναι μεταξύ των στόχων των 10 επιχειρήσεων από διάφορους κλάδους της οικονομίας που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward.

Όπως έχει ανακοινωθεί στις παρουσιάσεις του προγράμματος, συμβουλευτική καθοδήγηση, ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια, μέντορες, πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία, άνοιγμα στις διεθνείς αγορές και πλήρη απασχόληση από την ομάδα των ανθρώπων του ΟΠΑΠ θα αλλάξουν τα δεδομένα τους και κυρίως θα τους δώσουν μια νέα ώθηση για το επόμενο βήμα ανάπτυξής τους.

Όπως και όλες οι επιχειρήσεις του προγράμματος, οι 10 νέες θα έχουν πρόσβαση σε δεδομένα και πληροφορίες καθώς και σε ένα σημαντικό επιχειρηματικό δίκτυο, που τις βοηθά να ξεπεράσουν τυχόν εμπόδια και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και να εξελιχθούν σε μεγάλες και επιτυχημένες επιχειρήσεις που καινοτομούν, εξάγουν, αλλάζουν τα δεδομένα στον κλάδο τους και κατ'επέκταση δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

Οι δέκα επιχειρήσεις παρουσιάζουν τους στόχους συμμετοχής
Τους στόχους της κάθε επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του ΟΠΑΠ περιγράφουν επιγραμματικά οι επικεφαλής των 10 νέών αναπτυσσόμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που εντάχθηκαν εφέτος στο ΟΠΑP Forward:

Provil, Χρήστος Βογιάννου, Διευθύνων Σύμβουλος: Στόχος μας είναι να διπλασιάσουμε το μέγεθος της εταιρίας μας, τόσο σε επίπεδου τζίρου όσο και σε αριθμό εργαζομένων

Fitness Meals, Γιάννης Γραφανάκης και Νίκος Μαργέλος, Συνιδρυτές: Βασικός μας στόχος είναι να λάβουμε την υποστήριξη που χρειαζόμαστε από το πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward, ώστε να αναπτύξουμε το δίκτυο διανομής μας και να φθάσουμε σε όλη την Ελλάδα.

Vezyroglou Farm, Αντώνης Βεζύρογλου, Διευθύνων Σύμβουλος: Στη διάρκεια του προγράμματος ΟΠΑΠ Fοrward, θα αυξήσουμε την παραγωγική μας δυναμικότητα και θα αναπτύξουμε νέα προϊόντα, με στόχο να αυξήσουμε σημαντικά τις θέσεις εργασίας που προσφέρουμε.

Dirty Laundry, Nίκος Γαβριλάκης, γενικός διευθυντής: Ως μέλος του προγραμματος ΟΠΑΠ Forward πιστεύουμε ότι θα εξελιχθούμε, αναπτύσοντας νέα προϊόντα και επεκτείνοντας τη δραστηριότητα μας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Pharm24, Κωνσταντίνος Νικόλαρος και Κωνσταντίνος Βαβλιάκης, Συνιδρυτές: Πιστεύουμε ότι η δυναμική του προγράμματος ΟΠΑΠ Forward θα μας βοηθήσει να γίνουμε μεγαλύτερο διαδικτυακό φαρμακείο στην Ελλάδα και παράλληλα να ανοίξουμε φυσικά καταστήματα εκτός Λακωνίας.

Mailo's: The Pasta Project, Νίκος Μουτσουρούφης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος: Μέσω του προγράμματος ΟΠΑΠ Forward θέλουμε να αναπτύξουμε το δίκτυο καταστημάτων της εκτός Αττικής, αλλά και σε χώρες όπως η Αγγλία, η Γερμανία και Αμερική.

Βιολογικό Χωριό, Δημήτρης Κρομμύδας, Ιδρυτής και Πρόεδρος: Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward θέλουμε να μας προσφέρει νέα δυναμική να αναπτύξουμε το δίκτυο μας εντός και εκτός Ελλάδος και να αυξήσουμε θέσεις εργασίας.

Simply Burgers, Μπράιαν Κάρεϊ, Διευθύνων Σύμβουλος: Μέσω του προγράμματος θέλουμε να ανοίξουμε νέα μοντέρνα καταστήματα, φτάνοντας σε ακόμη περισσότερους καταναλωτές και προσφέροντας περισσότερες θέσεις εργασίας.

ARI Foods, Αριστοτέλης Ιγνατίδης, Διευθύνων Σύμβουλος: Στόχος μας είναι μέσω του προγράμματος ΟΠΑΠ Forward να αναπτυχθούμε και να καινοτομήσουμε μέσα από νέες συνεργασίες και νές προϊόντα.

Mastiha Shop, Γιάννης Μανδάλας, Διευθύνων Σύμβουλος Mediterra: Το πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε νέες κατηγορίες προϊόντων που θα αναδείξουν τα Mastiha Shops ως health concept stores.

Νέες θέσεις εργασίας και ισχυρές οικονομικές επιδόσεις
Το ΟΠΑΠ Forward έχοντας συμπληρώσει έξι χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική αγορά, έχει καθιερωθεί ως το υπ' αριθμόν ένα πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας. Μέσω αυτού, οι επιχειρήσεις δημιούργησαν 2.260 νέες άμεσες θέσεις εργασίας και 20.249 νέες έμμεσες.

Επίσης, πέτυχαν συνολική αύξηση του κύκλου εργασιών τους κατά 242 εκατ. ευρώ.
Καθοριστικό ρόλο στο success story των όλων επιχειρήσεων παίζει η πλήρης στήριξη των ανθρώπων του ΟΠΑΠ, οι οποίοι στρατηγικά επιλέγουν να επενδύουν στη νέα γενιά. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, μεταξύ άλλων, στην πρόσφατη εκδήλωση του ΟΠΑΠ Forward ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Γιαν Κάρας, «το ΟΠΑΠ Forward εστιάζει στα κρίσιμα ζητήματα της ανάπτυξης και της απασχόλησης. Συνολικά, το πρόγραμμα στηρίζει επιχειρήσεις και ταλαντούχους ανθρώπους, που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα. Τα τελευταία χρόνια, οι Έλληνες έχουν περάσει διάφορες κρίσεις, αλλά έχουν επιδείξει ανθεκτικότητα και προοπτικές για σπουδαία πράγματα. Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται κανείς για να πετύχει κάτι σπουδαίο είναι μια ευκαιρία - και αυτό ακριβώς κάνει το ΟΠΑΠ Forward».

Ειδικότερα για την εστίαση που δίνει ο ΟΠΑΠ και το πρόγραμμα στους νέους επιχειρηματίες, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου, κατέστησε σαφές ότι αυτοί θα διαμορφώσουν την επόμενη ημέρα στο ελληνικό επιχειρείν και την ελληνική οικονομία. «Η νέα γενιά φέρνει στην αγορά νέες αξίες και προτεραιότητες. Εστιάζει στην τεχνολογία και επιζητά καινοτομία, ευελιξία και ψηφιακά εργαλεία συνεργασίας. Δίνει έμφαση στην κοινωνική προσφορά, βάζοντας ψηλά την εταιρική κοινωνική ευθύνη, την αλληλεγγύη και την ηθική επιχειρηματικότητα. Οι επιχειρήσεις, λοιπόν, οφείλουν να προσαρμοστούν σε αυτό το νέο περιβάλλον και να αφουγκράζονται τις ανάγκες και τις προσδοκίες των νέων. Για εμάς στον ΟΠΑΠ, αυτό είναι μια στρατηγική επιλογή. Επενδύουμε στους νέους και στόχος μας είναι ένα καλύτερο αύριο για αυτούς», υπογράμμισε ο κ. Χριστοφόρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ