Φωκίδα: Η Imerys αναστέλλει τις δραστηριότητες της μετά το εργατικό δυστύχημα στα μεταλλεία βωξίτη

Φωκίδα: Η Imerys αναστέλλει τις δραστηριότητες της μετά το εργατικό δυστύχημα στα μεταλλεία βωξίτη

Πρόσφατα παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού ο 40χρονος μηχανικός που έχασε τη ζωή του στη Βάργιανη Φωκίδας - Απεγκλωβίστηκαν σώοι άλλοι τρεις εργαζόμενοι.

Μετά το τραγικό δυστύχημα στα μεταλλεία Βωξίτη της Βάργιανης στη Φωκίδα, που στοίχησε τη ζωή σε 40χρονο εργαζόμενο, η εταιρεία Imerys ανακοίνωσε την αναστολή των δραστηριοτήτων της μέχρι νεωτέρας.

Σημειώνεται ότι ο 40χρονος μηχανικός που παντρεύτηκε πρόσφατα και ήταν πατέρας ενός παιδιού έχασε τη ζωή του το πρωί της Τετάρτης, από πτώση βράχου στην είσοδο των μεταλλείων, ενώ αίσια κατάληξη είχε η επιχείρηση απεγκλωβισμού τριών ακόμα εργαζομένων που είχαν παγιδευτεί.

Εργατικό ατύχημα με έναν νεκρό και δύο εγκλωβισμένους στα μεταλλεία βωξίτη στη Βάργιανη Φωκίδας

Η ανακοίνωση της Imerys για το τραγικό περιστατικό

«Σε σχέση με το συμβάν που έλαβε χώρα σήμερα μεταξύ 11.30 π.μ και 12.00 π.μ στo μεταλλείο Καμάρα στη Φωκίδα, το οποίο οδήγησε στον τραγικό θάνατο ενός εργαζομένου μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η Imerys ενεργοποίησε αμέσως το πρωτόκολλο ασφαλείας και έκτακτων αναγκών και ειδοποίησε άμεσα όλες τις αρμόδιες Αρχές.

Στο χώρο επιχείρησαν δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι μας είναι ασφαλείς. Η εταιρεία αποφάσισε να αναστείλει τις δραστηριότητες της μέχρι νεωτέρας και η προσοχή μας επικεντρώνεται στα αίτια του ατυχήματος σε απόλυτη συνεργασία με τις Αρχές.

Οι σκέψεις μας είναι στην οικογένεια του θανόντος και η προτεραιότητα μας είναι να τους παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή στήριξη σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση αμέσως μόλις υπάρχουν επίσημα στοιχεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ