Ν. Μπακατσέλος: Αναγκαία η διά βίου εκπαίδευση των εργαζόμενων

Ν. Μπακατσέλος: Αναγκαία η διά βίου εκπαίδευση των εργαζόμενων

"Οι τρέχουσες συνθήκες απαιτούν μια εντελώς διαφορετική νοοτροπία όσον αφορά την ανάπτυξη των δεξιοτήτων. Μια διαδικασία που ξεπερνά κατά πολύ τα στενά όρια των εκπαιδευτικών βαθμίδων", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακατσέλος

Αναγκαία είναι η διά βίου εκπαίδευση και βελτίωση των δεξιοτήτων των εργαζόμενων, σύμφωνα με τον πρόεδροτου Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Νικόλαο Μπακατσέλο, ο οποίος μίλησε στην έναρξη του "Thessaloniki Future Thinking Dialogues 2022 (TFTD), που διοργανώνει, σε υβριδική μορφή, το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με σκοπό την ανάδειξη της δυναμικής της Βορείου Ελλάδος σε πυλώνα συνεργασίας, ανάπτυξης και καινοτομίας.

"Οι τρέχουσες συνθήκες απαιτούν μια εντελώς διαφορετική νοοτροπία όσον αφορά την ανάπτυξη των δεξιοτήτων. Μια διαδικασία που ξεπερνά κατά πολύ τα στενά όρια των εκπαιδευτικών βαθμίδων", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακατσέλος, επισημαίνοντας την ανάγκη διά βίου εκπαίδευσης και βελτίωσης των δεξιοτήτων σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον, που έχει διαμορφωθεί στον σύγχρονο κόσμο.

"Η εκπαίδευση συνεχίζει να παίζει έναν σημαντικό ρόλο καθώς η τεχνική γνώση διαμορφώνει τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου και σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, που χαρακτηρίζεται από συνεχείς αλλαγές, θα πρέπει να δούμε τις σταθερές που υπάρχουν. Είναι ανάγκη να έχουμε μια νέα οπτική σε οποιαδήποτε κατάσταση, μια νέα ματιά που θα παίρνει υπόψη της τις αλλαγές μιας κοινωνίας και τη βιωσιμότητα των επιλογών σε επαγγέλματα σε μια εποχή συνεχών αλλαγών και διασυνδέσεων", υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Σημείωσε δε πως "σε ένα εξόχως ανταγωνιστικό περιβάλλον δημογραφικής διαφοροποίησης και ψηφιακών αλλαγών, η εκπαιδευτική διαδικασία και η ανάπτυξη δεξιοτήτων δεν έχουν ηλικιακού φραγμούς" και πρόσθεσε πως οι πολιτικοί ηγέτες, οι εκπαιδευτές, οι ερευνητές θα πρέπει να συνεργαστούν για την κατάρτιση ενός νέου οδικού χάρτη σ' αυτόν τον τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ