Ελον Μασκ: Έκανε πρόταση για να αγοράσει το Twitter και να το μετατρέψει σε ιδιωτική εταιρεία

Ελον Μασκ: Έκανε πρόταση για να αγοράσει το Twitter και να το μετατρέψει σε ιδιωτική εταιρεία

Η είδηση ενθουσίασε τους επενδυτές, καθώς η τιμή της μετοχής ανέβηκε κατά 12% στις προσυνεδριακές διαπραγματεύσεις την Πέμπτη.

Μόλις λίγες ημέρες αφότου απέκτησε το 9,2% της Twitter Ιnc. και έγινε έτσι ο μεγαλύτερος μέτοχος, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ υπέβαλε πρόταση για εξαγορά της εταιρείας με πρόθεση να την αποσύρει από το χρηματιστήριο.

Η είδηση φαίνεται πως ενθουσίασε τους επενδυτές, καθώς η τιμή της μετοχής ανέβηκε κατά 12% στις προσυνεδριακές διαπραγματεύσεις την Πέμπτη.

Ο μεγιστάνας της Tesla και της SpaceX προσφέρει 41,39 δισ. δολάρια ή 54,20 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με έγγραφο που κατατέθηκε στις χρηματιστηριακές αρχές σύμφωνα με το Reuters.

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε πρίμιουμ 38% σε σχέση με την τιμή στην οποία έκλεισε η μετοχή της Twitter την 1η Απριλίου, τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης πριν από την εξαγορά του 9,2%.

«Δεν υπηρετεί τον σκοπό του»
«Μετά την αρχική μου επένδυση, συνειδητοποιώ τώρα ότι η εταιρεία δεν μπορεί ούτε να ακμάσει ούτε να υπηρετήσει την κοινωνική αποστολή της με την σημερινή της μορφή» γράφει ο Μασκ σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Twitter Μπρετ Τέιλορ.

«Το Twitter πρέπει να μεταμορφωθεί σε ιδιωτική εταιρεία».

»Η πρότασή μου είναι η καλύτερη και η τελευταία προσφορά και, αν δεν γίνει αποδεκτή, θα πρέπει να επανεξετάσω τη θέση μου ως μέτοχος» πρόσθεσε.

Η πρόταση εξαγοράς δείχνει να εξηγεί γιατί ο Μασκ απέρριψε τη θέση που του προτάθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

Η παρουσία του στο ΔΣ θα τον εμπόδιζε να υποβάλει προσφορά για την απόκτηση της Twitter, εξηγεί το Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ