Όμιλος ΤΙΤΑΝ: Σε επίπεδο ρεκόρ ο κύκλος εργασιών το 2021 - Καθαρά κέρδη 89,6 εκατ. ευρώ

Όμιλος ΤΙΤΑΝ: Σε επίπεδο ρεκόρ ο κύκλος εργασιών το 2021 - Καθαρά κέρδη 89,6 εκατ. ευρώ

Σε επίπεδα ρεκόρ ανήλθε το 2021 ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Τιτάν και ανήλθε σε 1,7 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 6,7% σε σχέση με το 2020, χάρη στην υψηλότερη ζήτηση και τα βελτιωμένα επίπεδα τιμών.

Λόγω της απροσδόκητης μεγάλης αύξησης στοιχείων του κόστους το δεύτερο εξάμηνο και παρά τη διαμόρφωση των τιμών πώλησης σε επίπεδα που εν μέρει αντιστάθμισαν τις συνέπειες αυτής της ανόδου, τα κέρδη προ τόκων, φόρων, και αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν κατά 4,6% σε 272,4 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (NPAT) έφθασαν στα 89,6 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 1,1 εκατ. ευρώ το 2020 και 50,9 εκατ. ευρώ το 2019. Αυτή η σημαντική άνοδος προέκυψε λόγω του χαμηλότερου κόστους χρηματοδότησης, των ευνοϊκότερων συναλλαγματικών διακυμάνσεων και της χαμηλότερης φορολογικής επιβάρυνσης.

Χάρη στην αποτελεσματική στρατηγική αναχρηματοδότησης δανεισμού που εφάρμοσε ο Όμιλος, πέτυχε σημαντική μείωση του ετήσιου κόστους δανεισμού, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το οποίο ανήλθε σε 33,6 εκατ. ευρώ.

Στις ΗΠΑ οι πωλήσεις σημείωσαν επίπεδα ρεκόρ χάρη στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση, η οποία ενισχύεται από τις υγιείς μακροοικονομικές συνθήκες που επικρατούν. Η ελληνική αγορά εξακολούθησε να καταγράφει θετικές επιδόσεις, ενισχύοντας περαιτέρω την πεποίθηση ότι η ζήτηση βρίσκεται πλέον σταθερά στην ανοδική τροχιά του οικονομικού κύκλου.

Η Νοτιοανατολική Ευρώπη πέτυχε δυναμικές επιδόσεις. Οι επιδόσεις της Ανατολικής Μεσογείου γύρισαν σε θετικό πρόσημο, χάρη στην ανάκαμψη της ζήτησης και στα καλύτερα επίπεδα των τιμών στην Αίγυπτο. Παράλληλα στην Τουρκία, παρά το ασταθές οικονομικό κλίμα, ο Όμιλος κατέγραψε αύξηση του κύκλου εργασιών. Τέλος, οι δραστηριότητες στη Βραζιλία συνέχισαν να σημειώνουν σημαντική ανάπτυξη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοίνωσε σήμερα την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,50 ευρώ ανά μετοχή σε όλους τους μετόχους της εταιρείας. Δικαιούχοι της επιστροφής κεφαλαίου θα είναι οι εγγεγραμμένοι ως μέτοχοι της εταιρείας την Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022, στις 12 μ.μ. (CEST) (ημερομηνία καταγραφής - record date). Η είσπραξη του ποσού επιστροφής θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 5 Ιουλίου 2022 μέσω των χειριστών των μετόχων, των τραπεζών και χρηματιστηριακών εταιρειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ